3 évnél régebbi cikk

Elöntött utcák Fehérváron, sáros ár Sárkeszinél és Úrhidánál, kigyulladt ház Sukorón - így pusztított a vihar Fejérben
·Hírekvihar·Utolsó frissítés: undefined
Elöntött utcák Fehérváron, sáros ár Sárkeszinél és Úrhidánál, kigyulladt ház Sukorón - így pusztított a vihar Fejérben
·Hírekvihar·Utolsó frissítés: undefined

A hirtelen jött heves esőzés számos Fejér megyei településen okozott problémát: többek között Székesfehérvárra, Sárkeszire, Sárszentmihályra, Úrhidára és Sukoróra is riasztották a tűzoltókat.

A Fehérvár Televízió információi szerint Sárkeszi és Sárszentmihály között fél nyolc körül kellett először félpályán, aztán teljes pályán lezárni az utat a földekről odaömlő sár miatt. Sárszentmihályon, a településen belül a murvás utakat is rámosta a főútra a vihar.

Úrhidán a Petőfi utcában okozott bajt a hirtelen jött sok eső: a házak előtti csapadékvízelvezető-csatornák nem tudták elvezetni a Sárszentmihály felől érkezett vizet, így az árkokból az ingatlanokhoz folyt a víz. Szivattyúkkal próbálták menteni a menthetőt. A település határában egy több, mint százötven hektáros vízgyűjtő terület található, már 2017-ben is ugyanez jelentett problémát.

Ha még nem lett volna elég a viharból, sajnos a köpönyeg.hu szerint ma is hasonló időjárás várható: gyakran lesz erősen felhős az ég, és nyugat felől több hullámban alakulnak ki záporok, zivatarok. Néhol felhőszakadás és jégeső is kialakul. Megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik az északnyugati szél. 26 és 32°C fok között alakul a hőmérséklet.

Lassan mozgó zivatarlánc vonult át hétfő délután a Dunántúlon, ami Székesfehérváron és környékén is özönvízszerű esőzést okozott. A hirtelen lezúduló, környékünkön több mint 40 milliméter mennyiségű csapadék folyamatosan munkát ad a tűzoltóknak. Este fél nyolckor már húsz bejelentés érkezett, ebből tíz székesfehérvári, tíz pedig a környékbeli történések miatt - tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

"Gyakorlatilag az összes tűzoltóegység címről címre jár: a Nádor-csatorna kilépett a medréből, illetve elöntött utcák, pincék és üzletek adnak folyamatos munkát, illetve Sukorón - a bejelentés szerint - egy nádtetős házba csapott villám, amitől a tető lángba borult. Oda a pusztaszabolcsi és a velencei tűzoltók vonultak" - mondta el Szabó-Bisztricz Anett.

Borítókép: Szabó Miklós Bence
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek