3 évnél régebbi cikk

Közel 10 órán át oltották a tüzet a viharban kigyulladt sukorói háznál
Közel 10 órán át oltották a tüzet a viharban kigyulladt sukorói háznál

A hétfő esti felhőszakadásban érkezett a bejelentés, hogy villám csapott egy családi házba, és lángba kapott a nádfedésű tetőszerkezete Sukorón.

Az Erdész utcában a körülbelül száz négyzetméteres, háromszintes ház tetőszerkezetének nagy része lángokban állt. A tűzben a tetőtéri helyiségek egy része megsemmisült, a fafödém több helyen beszakadt.

A lángokat a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi és a sárbogárdi hivatásos, valamint a velencei, a csákvári és a fehérvári önkéntes tűzoltók összesen hét vízsugárral, az épület több oldaláról támadva fékezték meg. A nagy füst miatt végig légzőkészülékben dolgoztak, és további tartalék levegőpalackokat szállítottak a helyszínre a megyeszékhely tűzoltóságáról.

Az utómunkálatokat nehezítette, hogy a teljesen beégett tetőszerkezet miatt a nádfedést le kellett termelniük a tűzoltóknak. Az épület homlokzatához támasztott létrákról, kéziszerszámokkal bontották meg és húzták le az átizzott nádfedést, miközben folyamatosan vízzel áztatták.

A tűz oltása így csaknem tíz órán át, egészen kedd hajnalig tartott.  Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezésekor egy ember tartózkodott az épületben, aki az egységek kiérkezése előtt kijött a házból.

 (Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Borítókép: Székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek