3 évnél régebbi cikk

Fehérvár egykor és most: látványos képeken a város legikonikusabb helyei
Fehérvár egykor és most: látványos képeken a város legikonikusabb helyei

A legtöbb ember örömét leli abban, ha az elmúlt idők emlékei között barangolhat: szeretünk nosztalgiázni, történelmi ereklyéket kukkolni, de abba például belegondoltatok, hogyan nézett ki sok-sok évvel ezelőtt az az utca, amin jártok, az a szobor vagy épület, ami mellett elmentek? Hogy kicsit közelebb hozzalak titeket a megoldáshoz, olyan képösszeállítással készültem, amely Székesfehérvár nevezetességeit veszi górcső alá régen és most.

A múltban való kirándulás különösen hat az elmére. Ugye, azt szokták mondani, hogy az idő megszépít mindent. És milyen igaz, ugyanis kalandozásaink során legtöbbször a pozitív emlékek kerülnek előtérbe, ráadásul úgy, hogy miután végigrágtuk magunkat a régi, ám annál jelentősebb eseményeken, olyannyira feltöltődve érezzük magunkat, hogy majd kicsattanunk az örömtől.

Nos, valami hasonló érzéseket váltott ki belőlem a Székesfehérvár utcáiról, épületeitől és emlékműveiről készült képeslapok böngészése is, így arra gondoltam, ha már úgy is belejöttem a nosztalgiázásba, olyan képösszeállítással készülök nektek, amely a múltba repít, és jelenben is tart egyszerre.

Hogyan néztek ki Fehérvár legikonikusabb helyei az elmúlt századokban, és hogyan ma? Kattintsatok a képre, hogy megismerjétek a választ!

(Fotók egykor: Gyurcsik László, Hold Antikvárium, fotók most: Pápai Barna)

 
Borítókép: Gyurcsik László/Hold Antikvárium
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek