3 évnél régebbi cikk

Egy ember meghalt, amikor kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon a Váli-völgyben
·Hírekbaleset·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Katasztrófavédelem
Egy ember meghalt, amikor kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon a Váli-völgyben
·Hírekbaleset·Utolsó frissítés: undefined

A levegőben gyulladt ki a hőlégballon és lezuhant szombaton kora este Kajászó és Vál között. A balesetben egy ember meghalt, hárman megsérültek.

A hőlégballon felszállás közben gyulladt ki, három ember tudott kiugrani az emelkedő ballon kosarából, egy azonban nem. A rendőrség sajtóreferense, Pápai Eszter az MTI-nek elmondta, a balesetben egy ember életét vesztette. Pápai Eszter a sérültek állapotáról nem tudott tájékoztatást adni.

Az érdi, a pusztaszabolcsi, a székesfehérvári hivatásos tűzoltók valamint a váli önkormányzati tűzoltók vonultak a  helyszínre. Megtalálták a kosarat és a ballont is, és egy vízsugárral eloltották a lángokat.

FRISSÍTÉS:

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy hat mentőegységet riasztottak az esethez.

A sérültek, egy férfi és két nő, testfelületük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, őket Győrbe, Székesfehérvárra és a fővárosba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba (Honvédkórház) szállították.

A negyedik sérült személyazonosságának megállapítása folyamatban van, nála csak a halál tényét tudták megállapítani a mentősök - mondta a szóvivő.

( forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság VÉSZ)

A katasztrófavédelem helyszínen készült fotói:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek