3 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Kulturális Örökség Napjai, Csülök Parádé és Sörfesztivál, Yippi Feszt, Pici Piac és Kefír a V-Tech-ből
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvári program/Igari Balázs
Fehérvári programok a hétvégére: Kulturális Örökség Napjai, Csülök Parádé és Sörfesztivál, Yippi Feszt, Pici Piac és Kefír a V-Tech-ből

Bár a héten még 30 fokok voltak, a hétvégére - apró késéssel - beköszönt az igazi ősz, így egy hosszabb időre búcsút inthetünk a kék égbolt alatti önfeledt szórakozásnak. Ettől függetlenül hébe-hóba még kikacsinthat a Nap, olyankor még érdemes a szabadba menni, ahol számos fehérvári (és környéki) program közül válogathattok: többek között falatozhattok a Csülök Parádé és Sörfesztiválon a Velence Korzón, körbejárhatjátok Fehérvár nevezetességeit a Kulturális Örökség Napjain, netalántán bulizhattok egyet a V-Tech-ből ismert Kefír koncertjén.

Gasztro: Csülök Parádé és Sörfesztivál
Mikor?: Szeptember 18-20., péntek-vasárnap
Hol?: Velence Korzó

Mit nekünk a koleszterin, magyarok vagyunk! - ezzel az igencsak figyelemfelhívó szólással csalogatják a kíváncsiskodókat a hétvégén lebonyolítandó Csülök Parádé és Sörfesztiválra, ahol - ahogy a rendezvény nevéből is kiderül - főleg a csülök- és a sörimádók találhatják meg számításaikat.

 

Buli: Yippi Feszt
Mikor?: Szeptember 18-20., péntek-vasárnap
Hol?: Nyolcas Műhely

Bárhogy is csűrtem-csavartam, a Yippi Feszt hivatalos eseményénél megtalálható leírásnál egyszerűen nem tudtam frappánsabbat összerakni: "Igen, idén is jön Fehérvár legvölgyesibb fesztiválja, a kétnapos masszív léggitározós, jégersörös meghömbölödéssel a Nyolcas Műhelyben. Olyan bandákkal, akikre mindenki számít, meg olyanokkal is, akikre senki se. Ha az évezred leglaposabb nyara után hiányzik már valami underground orbákolás, itt a helyed szeptember 18-19-én!" 

 

Kultúra: Kulturális Örökség Napjai
Mikor?: Szeptember 19-20., szombat-vasárnap
Hol?: Székesfehérvár több pontján

Szeptember harmadik hétvégéje hagyományosan a Kulturális Örökség Napjainak ingyenes programjaival várja az érdeklődőket Székesfehérváron. Idén a vírushelyzethez alkalmazkodva, a jogszabályokat is figyelembe véve szervezik a csatlakozó intézmények a programokat szeptember 19-20-án: szak- és tárlatvezetések kiállításokon és ritkán látható épületekben, de családi foglalkozás is szerepel a kínálatban. A jelentkezést igénylő programok közül azonban több időpont és csoport is betelt. A teljes programok ide kattintva találjátok.

 

Tánc: Évadnyitó a Táncházban
Mikor?: Szeptember 19., szombat 17:00
Hol?: Táncház

Évadnyitó családi programját rendezi szeptember 19-én, szombaton az Alba Regia Táncegyesület. Kézműves foglalkozással, őszidéző népi gyerekjátszóval, moldvai táncokkal, mulatsággal várnak mindenkit. A táncházban is érvényesek a járványügyi óvintézkedések, többek között ellenőrzik a belépők testhőmérsékletét.

 

Koncert: Kefír
Mikor?: Szeptember 19., szombat 22:00
Hol?: N-JOY Club

Székesfehérvárra látogat a legendás, sokak fiatalkorát meghatározó V-Tech egykori frontembere, Kefír, aki sajnos már Szamóca nélkül táncoltatja meg a klasszikus slágerekre éhes népeket. Ha kívülről fújjátok az Álmodoztam, Búcsúzz el, Vele minden jó nótákat, akkor mindenképpen ott a helyetek a hétvége legnagyobb retró-buliján.

 

Baba: Pici Piac 
Mikor?: Szeptember 20., vasárnap 9:00
Hol?: Best Western Plus Lakeside Hotel

Újra Pici Piac Székesfehérváron: szeptember 20-án vasárnap visszatér a Lakeside Hotel termeibe és kültéri árkádjaiba a város legmenőbb baba-mama-gyerek vására. A Pici Piacon több, mint harminc tehetséges magyar tervező gyönyörűséges hazai termékeivel várják az érdeklődőket: kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak, őszi hangulatban, teraszon és beltéren egyaránt, ahol sok-sok új kiállítóval és persze a korábbi kedvencekkel is találkozhattok majd. Ja igen, a vásárra a belépés természetesen most is ingyenes.

 

Film: Mindig az ördöggel
Mikor?: Szeptember 16-tól
Hol?: Netflix

Vannak akik arra születnek, hogy eltemessék őket: az ohioi Knockemstiffet és a környákbeli erdőket hátborzongatóan furcsa figurák tartják félelemben: egy fiatal lányokat kihasználó pap (Robert Pattinson), egy kéjenc pár (Jason Clarke és Riely Keough), valamint egy korrupt seriff (Sebastian Stan), akik valahogy mind összeakasztják a bajszukat a fiatal Arvin Russellel (Tom Holland). Miközben ő gyermekkori traumái elől menekülve csak boldogulni próbál az életben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek