11 hónapnál régebbi cikk

Várhatóan egy hónapig marad a lezárás a Szilvamagnál
Várhatóan egy hónapig marad a lezárás a Szilvamagnál

Előreláthatólag egy hónapig kell forgalomkorlátozásra és buszterelésre számítani a Szilvamag melletti területen, a meghibásodott szennyvízcsatorna miatt.

Szeptember 21-én Székesfehérváron, a Tordai utca és a Szilvamag csomópontjában szennyvízhálózati hiba elhárítása miatt teljes útzárat vezettek be.

A Szilvamagnál bekövetkezett szennyvíz-gerincvezeték hiba – az elsődleges feltárások szerint – sajnos súlyos: elképzelhető, hogy a mélyen futó közmű beszakadt. Így az érintett szakaszok teljes vizsgálata, valamint a hibák elhárítása előreláthatólag egy hónapot vesz igénybe.

A munkálatok idejére az átmenő gépjárműforgalom elől lezárásra került a Szilvamag utca – Tordai utca és Nagyváradi utca csomópontja. A Szilvamag utcáról nyíló utcák és ingatlanok a Balatoni út – Szilvamag utca irányából, a zárás helyének figyelembevételével közelíthetők meg.

A forgalomkorlátozás érinti a 40-es és a 41-es járatok útvonalát is. A környékbeli lakókra és az innen iskolába járó gyermekekre tekintettel a szakemberek igyekeztek egy, az eredeti útvonalból minél több megállót bevonó útvonaltervet kidolgozni az átmeneti időszakra. Ezért az érintett autóbuszok szeptember 23-án, szerdán üzemkezdettől a Csapó utca irányából a Rádió utca (Hargitai utca) – Balatoni út – Szilvamag körforgalom – Balatoni út – Brassói utca – Nagybányai utca – Torockó utca – Székely utca – Nagybányai utca – Brassói utca – Rádió utca (Hargitai utca) és vissza útvonalon közlekednek.

Kimaradó megállóhelyek:
Szilvamag utca, Nagyszebeni utcaiak, Szalontai utca / Székely utca

A terelőútvonalon érintett megállók:
Rádió utca "A"
Szilvamag utca "A"
Nagybányai utca 24.
Nagybányai utca 12.
Brassói utca 88.
Brassói utca 42.
Maroshegyi Óvoda

A Szilvamag utca "B" és a Rádiótelep megállóhelyeken a járatok továbbra sem állnak meg.

Kérik a környékbelieket és valamennyi közlekedőt, hogy úti céljaik megközelítése során a bevezetésre kerülő korlátozásokat vegyék figyelembe, körültekintően kövessék a kihelyezett táblák jelzéseit. Mindenki türelmét köszönik!

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek