3 évnél régebbi cikk

400 millió forintnyi adót csalt el a fesztiválszervező
400 millió forintnyi adót csalt el a fesztiválszervező

400 millió forintnyi adót nem fizetett be a fesztiválszervező és hat társa, ezért a Székesfehérvári Törvényszék felfüggesztett börtön-és/vagy pénzbüntetést, illetve vagyonelkobzást szabott ki rájuk.

A Fejér Megyei Főügyészség minősített költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat, a Székesfehérvári Törvényszék a váddal egyezően megállapította annak a hét személynek a bűnösségét, akik különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban szervezetten működtek közre, amellyel közel 400 milliós kárt okoztak a költségvetésnek.

Az egyik vádlott, mint az egyik magyarországi fesztivált szervező gazdasági társaság főszervezője, 2013 és 2016 között hat társának közreműködésével valótlan adatokkal tett eleget általános forgalmi adó bevallási kötelezettségének.

A bevallások az online- és a külföldi jegyértékesítésből származó bevételt nem tartalmazták.

A meg nem fizetett általános forgalmi adót tartalmazó összegekkel, eredetének leplezése, eltitkolása érdekében a vádlott társai segítségével pénzügyi műveleteket végzett, azokat készpénzben felvette, illetve ismerőseivel felvetette, valamint ingatlan vásárlásra fordította.

A vádlott társaival közel 400 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek.

Az adóhatóság, mint nyomozó hatóság a nyomozás során mintegy 317 millió Ft-ot foglalt le, míg a hiányzó, mintegy 74 millió forintot az egyik vádlott megfizette, ily módon a teljes vagyoni hátrány megtérült.

A Székesfehérvári Törvényszék öt vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést és emellett egyikükkel szemben pénzbüntetést, valamint két vádlottal szemben pénzbüntetést szabott ki, továbbá az egyik vádlott vonatkozásában a bűnös vagyongyarapodás erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek