1 évnél régebbi cikk

Adathalászatra figyelmeztet az MKB Bank
Fehérvár Médiacentrum fotójaAdathalászatra figyelmeztet az MKB Bank

Az MKB Bank ügyfeleit célzó adathalász kísérletekre figyelmeztetett a pénzintézet. A legújabb módszerrel a Google keresőben hirdetik a csalók oldalaikat - közölte az MTI.

Azt írták: több bejelentés is érkezett az MKB Bankhoz, amelyek szerint ügyfeleik a Google keresőből adathalász linkre kattintottak. A bank szakemberei ezért azt javasolják, hogy az ügyfelek ne a böngészőben keressenek rá az internetbank oldalára, hanem mindig a hivatalos honlapról - az MKB Bank esetében a www.mkb.hu oldalról - nyissák meg az online bankoláshoz használt felületet.

Azt is kérték továbbá, hogy ha MKB-sok vagytok, ellenőrizzétek a böngésző címsorában szereplő címet, és amennyiben nem a https://login-online.mkb.hu/ vagy a https://www.mkbnetbankar.hu/ cím szerepel, illetve az nem .hu-ra végződik, azonnal zárjátok be a böngészőt.

Fontosnak nevezték, hogy mindig olvassátok el az SMS-ben kapott jóváhagyó kódot tartalmazó üzenetet, ellenőrizve, mihez adjátok jóváhagyásotokat, és az applikációval történő jóváhagyáskor is ellenőrizzétek az aláírandó tranzakciót.

Amennyiben bizonytalan vagy az MKB Banktól kapott üzenettel kapcsolatban, azonnal hívd a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon!

Azoknak, akik megnyitották a hivatkozást és megadták az adataikat, azt tanácsolták, hogy azonnal keressék fel a bank ügyfélszolgálatát és függesszék fel netbank-jogosultságukat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek