3 évnél régebbi cikk

Megtalálták Eszter és a jegygyűrűjét hátrahagyó hős katona családját
·Hírekgyűrű·Utolsó frissítés: undefined
Megtalálták Eszter és a jegygyűrűjét hátrahagyó hős katona családját
·Hírekgyűrű·Utolsó frissítés: undefined

A Honvédelmi Minisztérium felhívásának köszönhetően sikerült beazonosítani Eszter és az elesett katona hozzátartozóit.

Ahogy korábban írtuk, a Pest megyei szántóföldön egy igazán megható történet kezdett kibontakozni. Lakossági bejelentés alapján indultak el a szakemberek, ugyanis egy szemtanú elmondása alapján a területen magyar katonákat temettek el az 1944 novemberi harcok után. Itt aztán három ejtőernyős földi maradványait találták a kutatók, de több érdekes lelet is előkerült.

A legkülönlegesebb pedig egy jegygyűrű, melynek belső fele gravírozott. Az áll benne: 1942 Esztike. Mivel a katonák beazonosításához szükséges azonossági jegytok nem került elő, így a hadisírgondozók a nyilvánosságtól kérték a segítséget, hogy kiderülhessen, kihez tartozik a gyűrű.

A Honvédelmi Minisztérium Facebookon közzétett felhívásának köszönhetően nagy visszhangot kapott Eszter története, így végül a hír a családhoz is eljutott.

Egy személyes találkozót és számtalan adategyeztetést követően kiderült, valóban sikerült beazonosítani az elesett katona hozzátartozóit. Eszter családja egy sajtótájékoztató során elmesélték történetüket, amelyről hamarosan beszámolnak a Honvédelmi Minisztérium Facebook-oldalán.

 
Borítókép: honvedelem.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek