3 évnél régebbi cikk

Fehérvári dominancia a korosztályos kosárlabda-válogatottnál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Góbi Henrik
Fehérvári dominancia a korosztályos kosárlabda-válogatottnál

Fehérvári edzők irányításával, négy fehérvári játékossal a keretében edzőtáborozott a fiú U18-as kosárlabda válogatott. Hol máshol, mint Székesfehérváron.

A koronavírus-járvány az élet többi területéhez hasonlóan az élsportot sem kíméli, lassan kisebb csodának számít, ha egy nemzeti válogatott összetartásának tervezett menetrendjébe nem szól bele a járvány. Szerencsére az U18-as fiú kosárlabda-válogatott legutóbbi összetartását nem akadályozta meg a rendkívüli helyzet, hazánk legjobb U18-as kosarasai a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének székesfehérvári csarnokában edzőtáborozhattak. Az összejövetel kiemelten fontos volt a nemzeti együttes számára, mely a Divízió B-s kontinenstornára készül.

Az U18-as fiú kosárlabda-válogatott nem csupán az edzőtábor helyszíne miatt köthető Székesfehérvárhoz. A nemzet csapat munkáját Pethő Ákos, az Alba Fehérvár U20-as csapatának edzője, egyben az Alba felnőtt együttesének másodedzője irányítja, segítője pedig Góbi Henrik, aki szintén az Alba edzői stábját erősíti.

A játékoskeretben is erős a fehérvári vonal: a 16 fő közé négyen is városunk csapataiból kaptak meghívót. Az Alba Fehérvárból Pákozdi Csongor és Juhász Levente, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiától Simon Benedek és Bata Olivér kapott meghívást az összetartásra. Rajtuk kívül érkeztek még fiatal kosarasok Debrecenből, Kecskemétről, Körmendről és a fővárosból. Az edzőtábor végén a fehérvári szakemberek elégedetten nyilatkoztak az elvégzett munkáról, meglátásuk szerint a fiatalok jól dolgoztak, az edzések jól szolgálták a célt, vagyis hogy a sok jó játékosból egy ütőképes csapat álljon össze.

A keret tagjai a tervek szerint a téli szünetben találkoznak ismét, az újabb edzőtábor helyszíne megint Székesfehérvár lesz, az edzői stáb ekkor egy bővebb, 18 játékosból álló kerettel szeretne dolgozni. A következő évben újabb összetartásokat terveznek, hogy a lehető legjobb legyen a felkészülés a fentebb már említett Divízió B-s Európa-bajnokságra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek