3 évnél régebbi cikk

Hétfőtől egyirányúsítják az Ybl-lakótelep belső útját
Hétfőtől egyirányúsítják az Ybl-lakótelep belső útját

November 16-ától változik a forgalmi rend az Ybl Miklós lakótelep belső úthálózatán. A Szabadságharcos út szervizútjaként ismert szakaszról már többször egyeztetett a körzet önkormányzati képviselője az ott élőkkel. Most a biztonságos közlekedés érdekében egyirányúsítást vezetnek be.

Forgalmi rend változást vezetnek be november 16-ától az Ybl Miklós lakótelepen: egyirányúsítják a Szabadságharcos úttal párhuzamosan futó belső szervizutat. Az érintett társasházak lakói kezdeményezték a változtatást, amelyről dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselővel és a közlekedési szakemberekkel helyszíni egyeztetést is tartottak.

Biztonságosabb lesz az útszakasz az egyirányúsítás után, hiszen eddig nehezen tudtak kitérni egymás elől a szemben érkező gépjárművek. Emellett a játszótér bejáratánál egy gyerekekre figyelmeztető táblát helyeznek ki, és 20 km/h- s sebességkorlátozást vezetnek be.

Az új forgalmi rend alapján – november 16-tól – a terület csak a Mészöly Géza utca irányából hagyható majd el, illetve a megközelítése csak a Szabadságharcos út, illetve az Eszperantó tér felől lesz lehetséges.

Ha első blikkre nem lenne egyértelmű, hogy melyik szakaszról szól a fáma, mutatjuk:

(Forrás: ÖKK)

Borítókép: Google Maps
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek