3 évnél régebbi cikk

Mutatjuk, hogy alakul a boltok nyitvatartása a kijárási tilalom miatt
·Gazdaságvásárlás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Mutatjuk, hogy alakul a boltok nyitvatartása a kijárási tilalom miatt
·Gazdaságvásárlás·Utolsó frissítés: undefined

A legtöbb szuper és hipermarket 19 óráig tart nyitva hétköznap. Ne hagyjuk az utolsó percekre a vásárlást, mert lehet, hogy 15 perccel zárás előtt már nem léphetünk be a boltba.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség felmérése szerint november 11-én, szerdán zökkenőmentesen sikerült az üzletek átállása a 19 órás zárásra.

A vásárlók elfogadták az új nyitvatartási rendet és már az első napon alkalmazkodtak ehhez. Elszórtan akadtak csak olyan vásárlók, akik a 19 órás zárást követően próbálkoztak a vásárlással. A vásárlók megértése, együttműködése döntő jelentőségű volt a gyors átállásban.

Az elkövetkező időszakban élénkebb lesz a 19 óra előtti időszak az üzletekben.

A járványveszély miatt az OKSZ azt javasolja, aki teheti, elsősorban az idősebb korúak, korábban vásároljanak. 

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a zökkenőmentes zárás érdekében már 19 óra előtt is korlátozhatják a belépést.

Az üzleteknek legkésőbb 19 órakor kötelező bezárniuk, ezt követően tilos a vásárlók kiszolgálása és a vásárlók az üzlet területén sem tartózkodhatnak a jogszabály alapján. Egyes üzletek 15-20 perccel a 19 órás záróra előtt is már leállíthatják a vásárlók belépését az árusító helyre (szemben a korábbi gyakorlattal, amikor a záróra előtti percekben is még be lehetett lépni)."

Részletesen így alakul az egyes üzletek nyitvatartása: 

Az Aldi üzletei hétfőtől szombatig reggel 7-től este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig este 6-kor zárnak.
FRISSÍTÉS: Az Aldi november 19-től hétfőtől szombatig reggel 6-kor nyit, vasárnaponként pedig reggel 7-kor. Az üzletek valamennyi napon 19 órakor zárnak majd.

Az Auchanok egységesen hétfőtől vasárnapig reggel 6 órától 19 óráig lesznek nyitva. Ez azt jelenti, hogy több áruház az eddigieknél korábban kinyit, a zárás viszont a járványügyi intézkedések miatt mindenütt előbb, azaz 19 órakor történik.

A Lidlnél szintén hétfőtől szombatig este 7-kor zárnak a boltok, amelyek egy része egyébként reggel fél 7-kor vagy 7-kor nyit. Vasárnap pedig a legtöbb Lidl-bolt este 6-kor zár.

A székesfehérvári Tesco áruházak reggel 6-kor nyitnak, és minden este 19 órakor zárnak.

A Spar üzletei Fehérváron reggel 6.30-tól este 19 óráig, szombaton 18 óráig, vasárnap 7-tól 14 óráig tartanak nyitva. 

Az Obi barkácsáruházai hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig reggel 8-tól este 6-ig.

A Praktiker üzletei hétfőtől szombatig reggel 8-kor nyitnak és este 7-kor zárnak, vasárnap pedig 9-től délután 5-ig érhetőek el.

A Metro áruházainak egy része hétfőtől szombatig reggel fél 6-kor a többiek 6-kor nyitnak és este 7-ig tartanak nyitva, vasárnap jellemzően fél 8-kor nyitnak és este fél 6-kor zárnak.

A Decathlonok hétfőtől szombatig reggel 9 és este 7 között lesznek nyitva, vasárnap pedig az áruházak egy része 9-kor, a többiek 10-kor nyitnak és este 6-kor zárnak.

(Forrás: oszk.hu, napi.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek