3 évnél régebbi cikk

Fehérváron nem alibi a kutya
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Fehérváron nem alibi a kutya

Kisebb felháborodást keltett az este 8 óra után bevezetett kijárási tilalom a kutyás társadalomban néhány héttel ezelőtt, de aztán a gazdik kérése célba ért, végül engedélyezték az esti sétáltatást. Mémek százai lepték el aztán a világhálót, azzal viccelődve, hogy az emberek hirtelen gazdikká válnak, csak, hogy szabadon kimehessenek az utcára, a séta ürügyén. Megkérdeztük a városi menhelyeket, hogy erre alapozva, megnőtt-e az örökbefogadások száma.

Az egyik debreceni állatmenhelyen ideiglenesen felfüggesztették a kutyák örökbe adását, mivel az este 8 órás kijárási tilalom bevezetése óta megnőtt irántuk a kereslet –a menhelyen pedig attól félnek, hogy az így örökbe adott négylábúakat a kijárási korlátozások feloldása után visszavinnék a menhelyre. Arról, hogy mennyire jellemző ez városunkban megkérdeztük a helyi állatmenhelyek vezetőit.

Az Aska jelenlegi lakóinak száma kétszáz körül mozog, naponta két-három kutyust sikerül itt örökbe adni, de mint Molnár Tamásné mondja, szó sincs arról, hogy a tilalom miatt fordulnának hozzájuk.

A HEROSZ-nál az utóbbi néhány hétben megnőtt a beérkező állatok száma. Nemcsak kutyák, macskák és sünök is gazdira várnak. De a menhely vezetője azt mondja, itt sem fordult még elő, hogy sétáltatás ürügyén fogadnák örökbe az állatokat.

Ugyanakkor mindkét menhely vezetője felhívja a figyelmet arra, hogy csak felelős magatartással, hozzáállással válasszunk állatot új családtagnak. Az Askánál egyébként a tél beállta előtt száraz tápot, takarót, ágyneműt, a Herosz-nál konzervet forgácsot, szalmát, és szénát szívesen fogadnak. A menhelyek előtt megtalálható adományozó ládába pedig bárki, bármikor elhelyezheti az állatoknak szánt meglepetését.

 Részletek a Fehérvár Televízió riportjában:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek