7 hónapnál régebbi cikk

Fehérváron él az ország egyik legidősebb kutyája, Picurka már 21 éves
Fehérvár Médiacentrum fotója
Körtvélyes Tivadar
Fehérváron él az ország egyik legidősebb kutyája, Picurka már 21 éves

Emberi korban majdnem 150 évesnek felel meg a ma 21 éves, Picurka névre hallgató pincsi kutyus. A fehérvári eb az ország egyik legidősebb kutyája.

Túlélt már egy kutyatámadást, egy méhgyulladást, szinte teljesen süket, az ízületei pedig már nagyon tönkrementek, a mozgása lelassult, de megvan benne a túlélési ösztön, attól pedig mindig felhőtlenül boldog, amikor gazdája hazatér.

Egy kis segítséggel ugyan, de annál nagyobb örömmel oda is lépked gazdájához Picurka. A már nehézkes mozgású pincsi igazi veterán kutyusnak számít. Úgy tudjuk, a fehérvári eb az egyik legidősebb kutyus jelenleg Magyarországon.

"Hivatalosan, a törzskönyve szerint ma, február 11-én lett 21 éves” - mesélte gazdája, Bársony-Németh Beatrix. A székesfehérvári hölgy néhány évvel ezelőtt veszítette el férjét. Picurka 2015-ben került székesfehérvári gazdájához. S mióta az asszony egyedül él, elválaszthatatlanok lettek.

Beatrix másik kis kedvence Babszi, ő jóval régebb óta él már gazdájával. A tarka eb már szintén nem fiatal, nemsokára 17 éves lesz, de nem az ebévek számítanak. Az asszony azt mondja, a két állat igazi terápia számára a mindennapokban.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek