3 évnél régebbi cikk

Fehérváron él az ország egyik legidősebb kutyája, Picurka már 21 éves
·Életmódállatok·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Körtvélyes Tivadar
Fehérváron él az ország egyik legidősebb kutyája, Picurka már 21 éves
·Életmódállatok·Utolsó frissítés: undefined

Emberi korban majdnem 150 évesnek felel meg a ma 21 éves, Picurka névre hallgató pincsi kutyus. A fehérvári eb az ország egyik legidősebb kutyája.

Túlélt már egy kutyatámadást, egy méhgyulladást, szinte teljesen süket, az ízületei pedig már nagyon tönkrementek, a mozgása lelassult, de megvan benne a túlélési ösztön, attól pedig mindig felhőtlenül boldog, amikor gazdája hazatér.

Egy kis segítséggel ugyan, de annál nagyobb örömmel oda is lépked gazdájához Picurka. A már nehézkes mozgású pincsi igazi veterán kutyusnak számít. Úgy tudjuk, a fehérvári eb az egyik legidősebb kutyus jelenleg Magyarországon.

"Hivatalosan, a törzskönyve szerint ma, február 11-én lett 21 éves” - mesélte gazdája, Bársony-Németh Beatrix. A székesfehérvári hölgy néhány évvel ezelőtt veszítette el férjét. Picurka 2015-ben került székesfehérvári gazdájához. S mióta az asszony egyedül él, elválaszthatatlanok lettek.

Beatrix másik kis kedvence Babszi, ő jóval régebb óta él már gazdájával. A tarka eb már szintén nem fiatal, nemsokára 17 éves lesz, de nem az ebévek számítanak. Az asszony azt mondja, a két állat igazi terápia számára a mindennapokban.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek