2 évnél régebbi cikk

Több mint 200 kutya vár szerető gazdira az ASKA állatmenhelyen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/ASKA Alapítvány
Több mint 200 kutya vár szerető gazdira az ASKA állatmenhelyen

Ismét kölyökkutyákat fogtak a NAV szakemberei a határon, akiket egyből Székesfehérvárra, az ASKA állatmenhelyre szállítottak. Egyenlőre ők még nem kerülhetnek gazdához, de rajtuk kívül több mint 200 társuk vár arra, hogy valaki örökbe fogadja őket.

Ismét szaporítótól származó kölyökkutyák érkeztek a napokban az ASKA-hoz. A piciket ezúttal is a NAV emberei szúrták ki a határon, ők szállították a kutyusokat Székesfehérvárra.

"Itt a 7 kutyánál volt 7 db útlevél, ebből 4 kutyának az adatai stimmeltek, 3-nak pedig nem. Tehát most már fifikásodnak a csempészek, és van jó útlevél is meg hamis útlevél is. De ettől függetlenül a hatósági állatorvos nem engedte tovább a kutyákat, mivel kereskedelmi célra vitték volna őket, és nem volt hozzá megfelelő szállító, amivel kivihetik az országból" - mondta el Molnár Tamásné, az ASKA állatmenhely vezetője.

Ezek a kicsik azonban egyelőre nem örökbe fogadhatók, hiszen további állatorvosi kezelésre van szükségük, amint megkapják a kötelező védőoltásokat és megerősödnek, akkor kerülhetnek leendő gazdijukhoz. Fontos tudni róluk azt is, hogy fajtájukat tekintve különleges gondozást igényelnek, speciális tápra lehet szükség az etetésükhöz, és gyakran szenvednek valamilyen genetikai betegségben.

A most lefoglalt kutyusokon túl azonban még több mint 200 kutya vár arra, hogy valaki magához vegye, közülük 21 kölyök, aki az anyjával együtt él a menhelyen. Molnár Tamásné elmondta, nap mint nap érkeznek az utcáról a kutyusok.

"Januárban kegyetlenül sok kutya került ki az utcára. És ez nem a szilveszter miatt történt én azt gondolom, mert a sok vemhes szuka nem szilveszteri ajándék. Több mint egy hónapja 50 kutya kikerült a menhelyről, de ennek ellenére még mindig itt van 72 bent a régi stábból, és ömlenek napi szinten a kutyák" - emelte ki Molnár Tamásné.

Az örökbefogadás minden hétköznap délelőtt 9 óra és 15 óra között lehetséges, előzetes időpontegyeztetést követően. Fontos azonban jól gondoljuk meg ezt a döntésünket, hiszen négylábú társunk kiválasztása minimum 15 évre szól.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek