3 évnél régebbi cikk

Mire számíthatunk a boltokban a karácsonyi roham idején?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Mire számíthatunk a boltokban a karácsonyi roham idején?

Limitálhatják az egy időben használatban lévő bevásárlókocsik és kosarak számát a zsúfoltság elkerülése érdekében - derül ki az Országos Kereskedelmi Szövetség közleményéből.

Napról napra sűrűsödik a tömeg karácsony közeledtével a hipermarketekben és szupermarketekben. Az üzletek ezért minden eddiginél fontosabbnak tartják, hogy felhívják a figyelmet a járványügyi korlátozások betartására, amint ez az Országos Kereskedelmi Szövetség honlapjáról kiderül

Elsősorban azt kérik, hogy a 65 év felettiek használják ki a számukra kijelölt, védett idősávot, és hétköznapokon reggel  9 és 11, hétvégén 8 és 10 óra között vásároljanak. 

"Ahogy eddig is, az OKSZ tagvállalkozásai minden tőlük telhetőt megtesznek a vásárlók és a munkatársak biztonsága érdekében.

A járvány elleni védekezést szolgáló előírások betartása érdekében ugyanakkor továbbra is a vásárlók együttműködését kéri az OKSZ. Így kötelező a maszk helyes viselete, az üzleteknek pedig legkésőbb 19 órakor be kell zárniuk (december 24-én 14 óráig lehetnek nyitva). Ezért kérjük a vásárlókat, hogy ne hagyják az utolsó pillanatokra a bevásárlást, a rövidebb nyitvatartás miatt tervezzenek előre és lehetőleg egyedül látogassák a boltokat." - figyelmeztetnek. 

A járvány elleni védekezés jegyében az áruházakban – a tömeges jelenlét, a tolongás elkerülése érdekében – több szakeladó, pénztáros és árufeltöltő dolgozik, megerősítették a vevőszolgálatokat is.

A fentieken túl az áruházak, a vásárlók biztonsága érdekében többféle, egymástól eltérő eszközt alkalmaznak, így például:

- korlátozhatják az egyidejűleg használható bevásárlókocsik, bevásárlókosarak számát, e nélkül pedig nem engednek be vásárlót,
- folyamatosan felhívják rá a figyelmet és padlómatricákkal is segítik a távolságtartást, erre az eladótérben is kérhetik a vásárlókat, akár személyes megszólítással is,
- a pénztárak mellett a csemegepultoknál, hentespultoknál is távolságtartást kérnek és azt a padlón elhelyezett jelölésekkel segítik.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek