3 évnél régebbi cikk

Még a karácsonyfát sem díszítettük fel, de már húsvéti nyulak vigyorognak egy fehérvári bolt polcán
·Vásárláshúsvét·Utolsó frissítés: undefined
Még a karácsonyfát sem díszítettük fel, de már húsvéti nyulak vigyorognak egy fehérvári bolt polcán
·Vásárláshúsvét·Utolsó frissítés: undefined

Igen, jól olvastátok: még úgy istenigazából be sem köszöntött a karácsony, de máris megjelentek a tavaszi ünnep első hírnökei, a húsvéti nyulak, akik már vastag bőrrel a képükön, vidáman téblábolnak Székesfehérvár egyes üzleteiben. Mondjuk azt jó tudni, hogy meg vagyunk mentve, ugyanis ebből kiindulva biztosan lesz tavasz és húsvét is - a multik nem tévedtek még.

Ahogy újra és újra elolvasom, emésztgetem a címet, egyszerűen nem tudom abbahagyni a mosolygást, ugyanis annyira abszurd ez az egész, hogy már úgy istenigazaból kiakadni sem tudok rajta. Csak annyit kérdezgetek finoman, lágyan, teljesen indulatmentesen: miért? 

Tisztán emlékszem a napra, amikor még az indokolatlanul korai karácsonyi készülődésen háborogtam, most meg olyan fotóval lepett meg egyik kolléganőm, amely láttán első blikkre nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek.

Most nézzétek meg!

Hát nem cukik? Nem, nagyon nem, főleg karácsony előtt egy héttel. Értem én, hogy minél előbb le akarják tolni a vásárlók torkán a színes és szagos húsvéti csecsebecséket, de legalább megvárhatták volna vele a téli ünnepek végét. Bejgli, töltött káposzta, visszaszámlálás, BÚÉK, és mehet is a húsvéti őrület!

Vagy arra gondoltak, hogy majd valaki néhány fenyőfadísz, vagy szárnyaló angyalka mellé bedob még egy tapsifülest is? Elfér az advent gyertyák mellett, nem? Istenem...

Mondjuk az évek során egyre inkább kezdem megérteni azokat, akik már októberben elkezdik a karácsonyi készülődést. Gyorsan le akarják tudni, ezzel elkerülve a tumultust és az utolsó napos kapkodást. Teljesen érthető. Ennek fényében idén én is hátradőlve szemlélem a véghajrát. 

De az, hogy közel négy hónappal húsvét előtt szerezzem be a nyuszis ketyeréket... nem, ezzel szerintem már kicsit túllőttek a célon. Jó hogy nem már még idén megveszem a jövő karácsonyi ajándékokat. Habár...

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek