3 évnél régebbi cikk

Ilyen volt 2020 az fmc.hu-n: június
Ilyen volt 2020 az fmc.hu-n: június

Júniusban megtaláltuk Székesfehérvár legfurább zebráját, bejártuk a város egyetlen atombunkerét, és az is kiderült, sokan kihasználták a vírus adta ziccert, ugyanis egy balatoni egyhetes nyaralás simán megbírta az egymilliót.

Június 3.,

Elkészült Fehérvár első parkolóháza

Júniusban első napjaira elkészült, majd néhány nap múlva birtokba is vehették az autósok Székesfehérvár első parkolóházát a Távírda utca és Várkörút között.

Június 8.,

Fehérvár az ország legmagasabb életminőségű vidéki városa, de Fejér megye nem minden területe ért el jó eredményt

Ebben a hónapban az is kiderült: a Járásszékhely Monitor 2020 című elemzés alapján Székesfehérvár Magyarország élmezőnyébe tartozik, ha az életminőséget nézzük, az elérhető szolgáltatások kategóriájában pedig első.

Június 10.,

Fehérvár legfurcsább zebrája

Fehérvár egyik legextrémebb zebrája Felsővárosban, a Havranek utcában két kocsibejárót köt össze. A gyalogosoknak nemcsak az elsuhanó autók, a buszmegálló miatt kell résen lenniük, hanem azt is figyelniük kell, nem akar-e valamelyik autó rákanyarodni a feljáróra.

Június 12.,

Mellékhatás kritika: az Aranyélet után újabb nemzetközi színvonalú sorozattal rukkoltak elő a magyarok

Júniusban megnéztünk egy újabb magyar sorozatot, és talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: a Mellékhatás kitűnő választásnak bizonyult. Spoilermentes kritika!

Június 14.,
Katasztrófaállapot Gyúrón és Vértesacsán, Bicskén elöntötte az állomást a víz, nem járnak a vonatok

Az országban többfelé okozott rendkívüli állapotot a hirtelen jött nagy mennyiségű eső június közepén. Fejér megye több településén is hatalmas áradások voltak.

Június 15.,

És megdobban a szív: elkészült Székesfehérvár új imázsfilmje

Élj! Láss! Érezz! - lett az új városfilm szlogenje, de a cél ugyanaz: kedvet csinálni Székesfehérvárhoz, hogy mind jobban megteljen élettel.

Június 16.,

Elfogadták a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt - a kormány dönt majd az időpontról

Június közepén elfogadta az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, valamint jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt is.

Június 18.,

Bejártuk Székesfehérvár egyetlen atombunkerét

60 éve épült az egyetlen fehérvári atombunker. A Móri úti létesítményt egy családi ház mögött alakították ki. A bunkert eddig csak kevesen láthatták belülről, minket Nagy Lajos tűzoltó alezredes vezetett körbe az építményben.

Június 21.,

Mikor lett normális a bunkóság?

Az egész úgy kezdődött, hogy a kertben árválkodó, bontott ajtókat el szerettem volna ajándékozni a Facebook adok-veszek felületén. Mire elvitték az ajtót, a cikk is megszületett.

Június 28.,
Egy hét nyaralás a Balatonnál egymillióért? Kérem?

Mentőövet dobott a világjárvány a belföldi turizmusnak, de kérdés volt, hogy mennyire tudtak élni az egyszerinek tűnő lehetőséggel az érdekeltek. Inkább rövid távon próbálnak mindent kifacsarni a vendégekből vagy a hosszú távon gondolkozás lehet a jó taktika? Júniusban nagyon úgy tűnt, hogy a többség az előbbit választotta.

 

Borítókép: YouTube/Fehérvár
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek