3 évnél régebbi cikk

Ilyen volt 2020 az fmc.hu-n: november
Ilyen volt 2020 az fmc.hu-n: november

Novemberben is zajlottak ám rendesen az események: többek között utánajártunk, mit együnk, mit szedjünk, ha elkaptuk a koronavírust, megnéztük, hogy néz ki Fehérvár a kijárási tilalom alatt, illetve kiderítettük, milyen lesz az intermodális központ Székesfehérváron.

November 1., vasárnap
Az 1975-ben születettek vannak a legtöbben hazánkban

Egy felmérés szerint jelenleg az 1975-ben születettek vannak a legtöbben Magyarországon, őket az 1976-ban, az 1974-ben és az 1954-ben születettek követik.

November 3., kedd
Mit együnk, mit szedjünk, ha elkaptuk a koronavírust?

Többféle tünetet produkálhat a koronavírus a szervezetünkben. Farkas Zoltán székesfehérvári háziorvost arról kérdeztük, hogyan segíthetjük elő a gyógyulásunkat.

November 11., szerda
Így néz ki Fehérvár a kijárási tilalom alatt

A kormány járványellenes intézkedéseinek részeként november 11-től este 8 és reggel 5 óra között kijárási tilalom van érvényben. Megnéztük, hogy néztek ki a fehérvári utcák a kijárási tilalom bevezetésének első estéjén.

November 12., csütörtök
Az utasokat veszélyeztetve, szembe hajtott a buszsofőr a Pozsonyi úti körforgalomba

Novemberben egy mélységesen felháborító felvétel került fel a világhálóra: egy felelőtlen buszsofőr a jármű utasait veszélyeztetve nemes egyszerűséggel forgalommal szembe hajtott be a székesfehérvári Pozsonyi úti körforgalomba.

November 13., péntek
Térképen, hol kell maszkot viselni Fehérvár utcáin

Látványos segítség érkezett, hol is kötelező pontosan felhúzni a maszkot a közterületen Székesfehérváron.

November 18., szerda
Fehérvár adja az ország karácsonyfáját, a kivágása miatt áramszünet lesz hétfőn a Surányi utcában

November 23-án, hétfőn a tűzoltóság szakemberei a fehérvári Surányi utcából vágták ki az ország karácsonyfáját.

November 19., csütörtök
Milyen lesz az intermodális központ Székesfehérváron?

Kaposvár volt az első, ahol Magyarországon intermodális központot létesítettek, de Fehérváron is komoly tervezési szakaszba lépett a vasút környékének átalakítása. A cél, hogy a távolsági busz- és vonatközlekedést összehangolják, és ebbe kapcsolódjon be a városi buszközlekedés is.

November 25., szerda
Fejér megyében több helyen változott a sebességhatár - mutatjuk, hol mehettek lassabban és gyorsabban

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2020-ban is folyamatosan figyelte a hazai utakon való közlekedést, így a balesetek gyakorisága és a rossz minőségű utak miatt számos esetben lassította, de olyan is előfordult, hogy rendőrségi kérésre gyorsította a forgalmat. Az idei esztendőben eddig 23 útszakaszon csökkent és mindössze 4 helyen növekedett a sebességhatár.

November 27., péntek
Érdemes lenne kikapcsolni a közlekedési lámpákat este 8 után a kijárási tilalom alatt Fehérváron, vagy balesetveszélyes?

Este nyolc után a kijárási korlátozás miatt szinte megáll az élet Székesfehérváron. De vajon megáll-e annyira, hogy ki lehessen korábban kapcsolni a forgalmi lámpákat a műszakváltók, ételkiszállítók, buszok közlekedésének gyorsítása érdekében, vagy feleslegesen balesetveszélyes lenne? Megkérdeztük a szakembereket.

November 28., szombat
Videón, ahogy felgyúltak az adventi fények Székesfehérvár belvárosában

A varázslat beköltözött Székesfehérvár belvárosába: advent első hétvégéjén felkapcsolták az ünnepi díszkivilágítást.

Borítókép: Kiss László
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek