3 évnél régebbi cikk

Vigyázat, hétvégén lejárnak az éves autópálya-matricák!
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Vigyázat, hétvégén lejárnak az éves autópálya-matricák!
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Már csak a hét végéig érvényesek a tavalyi autópálya-matricák. A 2021-es évre vonatkozó jogosultságot legkésőbb január 31-ig érdemes kiváltani, ellenkező esetben több tízezer forintos bírságra is számíthat az, aki matrica nélkül közlekedik.

Vasárnap éjfélig maradt idejük az autósoknak arra, hogy megváltsák az idei éves autópálya matricákat. Ezt legegyszerűbben a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szolgáltatásaiban, ügyfélszolgálati irodáiban, benzinkutakon, valamint a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos online viszonteladóinál tehetjük meg.

Amennyiben ez utóbbit választjuk, nemcsak a sorban állást kerülhetjük el, de egyes portálokon például tervezési lehetőséget is biztosítanak ahhoz, hogy egész évben kényelmesen, és takarékosan tudjunk közlekedni.

„A különböző szolgáltatók egyéb kényelmi lehetőségeket is biztosítanak. Így például lehetőség van arra, hogy a lejáratkor értesítést kapjanak, hogy ne felejtsék el, hogy a matricájuk lejárt és esetleg legközelebb matrica nélkül hajtanak fel az autópályára” - nyilatkozta Domán András az autopalyamatrica.hu vezetője a Fehérvár Televíziónak. Ilyenkor ugyanis pótdíjat kell fizetni.

A pályamatricákat még felhajtás előtt érdemes megváltani, de egy 3 éve életbe lépett szabály értelmében, ha az úthasználó 60 percen belül észreveszi, hogy e-matrica nélkül használja az adott utat, még megvásárolhatja az arra szóló jogosultságot.

 2021-ben is beszerezhető a 10 napos, a havi és az országos éves matrica, illetve az éves megyei matrica. A díjak idén az infláció mértékét követően változtak. A D1-es díjkategóriában az éves matrica 44 660 Ft, a megyei 5 200 Ft, a 10 napos 3 640 Ft, a havi pedig 4 960 Ft idén.

A 2021-es éves országos és éves megyei e-matrica, a vásárlás időpontjától 2022. január 31-ig érvényes. Fontos tudni, hogy újabb szakaszok lettek fizetősek, indulás előtt érdemes ezekről tájékozódni.

 

 

Borítókép: commons.wikimedia.org
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek