3 évnél régebbi cikk

Többek között Pásztor Annával és Ákossal emlékezik a Terror Háza a kommunizmus áldozataira
·Kultmegemlékezés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Bruzák Noémi
Többek között Pásztor Annával és Ákossal emlékezik a Terror Háza a kommunizmus áldozataira
·Kultmegemlékezés·Utolsó frissítés: undefined

Online megtekinthető rendhagyó tárlatvezetésekkel, portréfilmekkel, illetve beszélgetésekkel emlékezik a Terror Háza Múzeum a kommunista diktatúrák áldozataira.

A Terror Háza és Magyarország Kormánya idén a járványügyi helyzetre való tekintettel online programokkal, társadalmi célú rádiószpot sugárzásával, citylight- és plakátkampánnyal emlékezik február 25-én a kommunista diktatúrák áldozataira. 

A múzeum megnyitásának 19. évfordulója és a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából a Terror Háza YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán idézi fel a korábbi évek legnépszerűbb rendhagyó tárlatvezetéseit. Ahol hírességek, sportolók, zenészek, színészek - többek között Pásztor Anna, a november 18-án elhunyt Benkő László és Ákos - mutatták be az érdeklődő csoportoknak az állandó tárlatot.

Továbbá az emléknapon a kommunizmus ismert és kevésbé ismert magyarországi áldozatairól, hőseiről mutatnak be rövid portréfilmeket, amelyekben Angyal István, Mansfeld Péter, Brusznyai Árpád, Ungár József, Annus István, Rózsás János, Havrila Béláné Sticker Katalin, Mindszenty József, Esterházy Mónika, Szabó János, Tóth Ilona és Wittner Mária életét elevenítik fel a Terror Háza történészei.

A kommunista diktatúra áldozatairól és a velünk élő örökségéről Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, valamint Máthé Áron történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnökhelyettese beszélgetnek Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója moderálásával.

A Sosem felejtjük el! című beszélgetés megtekinthető 14 órától a Terror Háza Múzeum közösségi felületein.

"Mi magyarok, túléltük a kommunizmust és Kertész Imre bölcsessége nyomán 'mérhetetlen szenvedés árán mérhetetlen tudásra' tettünk szert. Fejet hajtunk az áldozatok emléke előtt és magasba emeljük hőseinket. Vértanúink áldozatát pedig nem felejtjük el soha!"

(Forrás: Terror Háza Múzeum)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek