3 évnél régebbi cikk

A Székesfehérvári Tankerületi Központ két iskolájában rendeltek el rendkívüli szünetet
A Székesfehérvári Tankerületi Központ két iskolájában rendeltek el rendkívüli szünetet

A két iskolán túl további 22 osztályban van tantermen kívüli digitális munkarend - mondta el Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ tankerületi igazgatója.

"A járványügyi veszélyhelyzet miatt jelenleg valamennyi középfokú intézményünkben tantermen kívüli, digitális munkarend van érvényben. Ez a gimnáziumokat érinti 9. évfolyamtól" - tájékoztatott Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ tankerületi igazgatója.

Török Szabolcs azt is kiemelte, az egyéb köznevelési intézmények esetében a fertőzöttség mértékének mérlegelése alapján az Oktatási Hivatal jogosult dönteni a rendkívüli szünet elrendeléséről. A legtöbb esetben azonban néhány osztály érintett egy-egy iskolából, itt nem szükséges elrendelni a teljes iskolára kiterjedő rendkívüli szünetet. Ilyenkor az operatív törzs dönt a tantermen kívüli digitális munkarend bevezetéséről.

"A járványhelyzet jelenlegi szakaszában az esetszámok és a fertőzöttség mértéke folyamatosan változik, jelen pillanatban a Székesfehérvári Tankerületi Központ által fenntartott köznevelési intézmények közül kettő iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, és 22 esetben zajlik az oktatás egyes osztályokban tantermen kívüli digitális munkarendben.

A rendkívüli szünet elrendeléséről az Oktatási Hivatal, a tantermen kívüli digitális munkarendről pedig az operatív törzs döntött. Csak abban az esetben folyamodunk ilyen biztonsági intézkedéskehez, amikor a helyzet azt megkívánja, de eddig nagyon-nagyon szépen együtt tudunk működni a pedagógusokkal, szülőkkel, amiért külön köszönet a fenntartó oldaláról" - mondta el Török Szabolcs.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek