3 évnél régebbi cikk

Hogyan alkalmazkodjon Székesfehérvár a globális felmelegedéshez?
·Zöldklímaváltozás·Utolsó frissítés: undefined
Hogyan alkalmazkodjon Székesfehérvár a globális felmelegedéshez?
·Zöldklímaváltozás·Utolsó frissítés: undefined

Klímastratégiát készít a város önkormányzata. Április 15-ig bárki elmondhatja a véleményét a globális felmelegedéssel kapcsolatos eddigi tapasztalatairól, ahogy arról is, hogy milyen éghajlatvédelmi tevékenységekre kellene költeni a jövőben.

A fenntarthatóság jegyében klímastratégiát készít a székesfehérvári önkormányzat, olvasható az ÖKK közleményében. A projekt legfontosabb célja a megelőzés és az alkalmazkodás egy fenntartható modell létrehozásával és megvalósításával.

A megyei klímastratégia eredményeit figyelembe vevő, térségi szintű székesfehérvári klímastratégia elsősorban az éghajlatváltozáshoz alkalmazkodást vagy annak megelőzését és az üvegházhatású gázkibocsátás-csökkentést elősegítő helyi kapacitások megerősítését szolgálja majd. A helyi klímastratégiát az Energiaklub Szakpolitikai Intézettel és Módszertani Központ Egyesülettel közösen dolgozzák ki a szakemberek, de a következő néhány hétben bárki elmondhatja véleményét a globális felmelegedéssel kapcsolatos eddigi tapasztalatairól.

A város honlapján elérhető kérdőív kitöltése 10 percet vesz igénybe. A 16 kérdés között többek között arra is kíváncsiak, hogy mely éghajlatvédelmi tevékenységekre költsön az önkormányzat, milyen hatással volt eddig a klímaváltozás a fehérvári emberek egészségre, a város közlekedésére, mezőgazdaságára vagy éppen a környezetre. A kutatókat az is érdekli, hogy az éghajlatváltozás lehetséges hatásai (pl. élelmiszerdrágulás, extrém időjárás, ivóvízhiány, újfajta betegségek stb.) közül melyik aggasztja leginkább a város lakóit.

A kérdőívet április 15-ig lehet kitölteni itt: Lakossági kérdőív Székesfehérvár készülő Klímastratégiájához.
Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek