3 évnél régebbi cikk

Ezúttal ingyenes FFP-maszkokkal próbálják csőbe húzni a gyanútlan áldozatokat
Ezúttal ingyenes FFP-maszkokkal próbálják csőbe húzni a gyanútlan áldozatokat

A múltheti SMS-ben érkező, csomagküldős trükközés után ezúttal Müller Cecília nevével ellátott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiküldött e-mailekkel próbálják átverni a jóhiszemű embereket. Figyeljetek oda, hogy mire kattintotok!

Pár napja számoltunk be arról, hogy több lakossági bejelentést is érkezett a rendőrségre olyan SMS-üzenetekre hivatkozva, amelyben a címzettet egy csomagküldemény rövid időn belüli érkezésére emlékeztetik. Az üzenet egy linket tartalmaz, amelyet megnyitva valamely csomagküldő szolgálat arculati elemeivel ellátott weboldal jelenik meg, azonban ott semmilyen funkció nem érhető el.

Nos, nagyon úgy néz ki, a nethuszárok csak nem tudnak lenyugodni, és minden létező eszközt bevetnek annak érdekeben, hogy lehúzzák az embereket.

Ezúttal olyan e-maillel bombázzák a gyanútlan áldozatokat, amelyben azt állítják, hogy a Nemzeti Egészségügyi Központ (már itt billeg a sztori, ugyanis az inkább Nemzeti Népegészségügyi Központ akar lenni, nemde?) Magyarország Kormányával együtt úgy döntött, hogy az első hullám megvett, de nem használt védőfelszerelések ki lesznek osztva Magyarország lakossága körében.

Nincs más teendő, mint a levél alján található linkre kattintani, ahol aztán majd igényelni lehet a felhalmozódott ketyeréket. Hát persze!

Mindezt Dr. Miller Cecília (így szerepel az e-mail alján) által aláírva - több, mint nevetséges.


A csalók már az első és második hullám idején is próbálkoztak hasonló levelekkel, így sajnos a harmadik hullám sem maradhatott ki a szórásból, ám ahogy akkor, úgy most se dőljetek be nekik, ugyanis nem osztogat ingyenesen FFP-maszkokat és védőfelszereléseket az NNK, pláne Miller Cecília.

Ha már Miller Cecília, megfigyelhető, hogy az e-mail tele van helyesírási hibákkal, úgyhogy ha ilyen levéllel találkoztok, akkor még véletlenül se kattintsatok a linkre, ugyanis kártékony kódot tartalmazhatnak. Csak ügyesen!

Borítókép: pexels.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek