Gyászolókat vert át a sírköves csaló Székesfehérváron
Gyászolókat vert át a sírköves csaló Székesfehérváron

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalemberrel szemben, aki sírkövek elkészítését vállalva több százezer forintot csalt ki a gyanútlan megrendelőktől.

A vádirat szerint a férfi 2023. februárjában az egyik közösségi oldalon hirdetést adott fel, amelyben sírkövek elkészítését, tisztítását, felújítását vállalta - írja közleményében a Fejér Vármegyei Főügyészség.

A hirdetés alapján négy személy vette fel a kapcsolatot a férfival, és bízta őt meg sírkő elkészítésére, illetőleg ezzel kapcsolatos munkálatokra. A férfi a sértettektől 130 000 és 210 000 forint közötti összegeket kért a munkáért, azonban azt nem végezte el, a késedelmet különböző valótlan okokkal, betegséggel, műszaki hibával magyarázta.

A büntetlen előéletű férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, így az ügyészség arra tett indítványt, hogy vele szemben a bíróság tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és kötelezze őt az okozott károk megtérítésére.

A férfinál tartott házkutatás alkalmával a sírköveknek nyomát sem találták, ellenben a kertben felhalmozott mindet, igen. A fényképek a férfinál tartott kutatás alkalmával készültek.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek