2 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: 5 millió beoltottnál esküvőkre, tömegrendezvényekre, kijárási korlátozásra vonatkozó bejelentések lesznek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Orbán Viktor
Orbán Viktor: 5 millió beoltottnál esküvőkre, tömegrendezvényekre, kijárási korlátozásra vonatkozó bejelentések lesznek

Pénteken reggel nem jelentett be újabb enyhítéseket a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az operatív törzzsel való egyeztetést követően a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország műsorában beszélt. Kiemelte, jól állunk az átoltottság tekintetében, még ha az most egy kicsit speciális verseny is.

Ez a verseny a magyar emberek életéért szól. Komoly veszteségeink is vannak, és az együttérzésnek az első helyen kell maradnia" - mondta el.

Az interjúban elhangzott, újabb enyhítésekre akkor kerülhet sor, ha elérjük 5 millió beoltottat, ami valószínűleg még májusban megtörténik. Ekkor az operatív törzs javaslata alapján az esküvőkre, nagyobb rendezvényekre és a kijárási korlátozásokra vonatkozó könnyítések várhatóak.

Ami biztos, hogy a tömegrendezvényekre nem lehet védettségi igazolvány nélkül menni augusztusig" - erősítette meg a kormányfő.

A nagy rendezvényekre vonatkozó enyhítésre legkorábban is 6 millió beoltottnál kerülhet sor. Orbán Viktor kiemelte, a regisztráltak alapján nem lehetetlen, hogy elérheti a 6 milliót a beoltottak száma.

Elmondta azt is, hogy az esetleges 3. oltáshoz elegendő vakcina már a "zsákban" van. Az, hogy szükség lesz-e rá, még nem lehet tudni, mert a tudomány még nem alakított ki ezzel kapcsolatosan álláspontot.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek