2 évnél régebbi cikk

6 év fegyházat kapott a fehérvári edző, aki kiskorún követett el szexuális erőszakot
6 év fegyházat kapott a fehérvári edző, aki kiskorún követett el szexuális erőszakot

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért, az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést.

Május 21-én hirdettek ítéletet a székesfehérvári edző ügyében - tette közzé a Székesfehérvári Törvényszék. Ennek értelmében 18. életévét be nem töltött, nevelése, felügyelete alá tartozó személy sérelmére megvalósított szexuális erőszak bűntette és gyermekpornográfia bűntettének kísérlete miatt

6 év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, ahol 18 év alatti személy nevelését, felügyeletét, gondozását végezhetné.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a vádlott utánpótlásedzőként dolgozott, és 2018-ban lett a kiskorú sértett edzője, és köztük között bizalmi kapcsolat alakult ki, a vádlott edzéseken kívül is tartotta a kapcsolatot a sértettel. 2019. nyarán edzést követően az edző meghívta a házába tanítványát, hogy aludjon nála és beszélgessenek a sportolói karrierjéről.

Az együtt töltött éjszakán az edző rábeszélésére alkoholt fogyasztottak, majd a férfi tanítványa azon kérését, hogy külön szobában szeretne aludni azzal hárította el, hogy a másik szobában lévő ágy kényelmetlen, így az egymás közvetlen közelében lévő egy-egy heverőre feküdtek le. A vádlott az alvó sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva, annak nemi szervét lemeztelenítette, majd megfogta, és arról mobiltelefonjával fotókat kísérelt meg készíteni. Erre a sértett felébredt, kiugrott az ágyból és számonkérte a vádlottat.

A sértett a vádlott cselekményéről csak barátjának és csapattársainak beszélt. Arra csak akkor derült fény, amikor a sportklub pszichológusának a csapatfoglalkozásokon többen is beszámoltak arról, hogy milyen a viszonyuk az edzőjükkel, valamint hogy zavarja őket a vádlott viselkedése. Ezt követően a sértett a pszichológusnak beszámolt a történtekről, aki jelezte ezt a nyomozó hatóságnak.

A munkáltatói vizsgálat eredményeként a munkáltató a vádlott munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért, az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek