2 évnél régebbi cikk

Újra lesz Tűzzel-vassal Fesztivál Fehérváron június 26-án
·ProgramokTűzzel-vassal Fesztivál·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Újra lesz Tűzzel-vassal Fesztivál Fehérváron június 26-án
·ProgramokTűzzel-vassal Fesztivál·Utolsó frissítés: undefined

A Múzeumok Éjszakájának napján 2021-ben ismét megrendezik Székesfehérváron a hagyományos fesztivált, melyen késesek, kovácsok bemutatója, színpadi programok és kirakodóvásár vár mindenkit a Rác utcában.

Kizárólag szabadtéren, június 26-án rendezi meg a Tűzzel-vassal Fesztivált a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A Rác utca teljes hosszában és a szerb ortodox templom udvarán lesznek késesek, kovácsok, kézműves bemutatók, illetve színpadi hagyományőrző és gyermekprogramok.

A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt a Tűzzel-vassal Fesztivál, az enyhítések azonban lehetővé teszik, hogy idén már megtartsák a közkedvelt rendezvényt. Június 26-án rendezik a fesztivált, melynek keretében ezúttal kizárólag szabadtéri programok lesznek.

Magyarországról eddig 35 késes, kovács és fegyverkovács jelentkezett, akik teljes hosszában elfoglalják a Rác utcát, árusítanak és bemutatókat tartanak. A szerb templom udvarán színpadi zenés programokkal, gyermekeknek szóló előadásokkal, bábszínházzal, gyerekjátszóval, hagyományőrző bemutatókkal és kézműves mesterek kirakodóvásárával várják az érdeklődőket június 26-án, szombaton 10 és 18 óra között.

Mivel szabadtéri lesz a rendezvény, így védettségi igazolványt sem a résztvevőktől, sem a látogatókról nem kér a szervező Fehérvári Kézművesek Egyesülete.
(Forrás: ÖKK)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek