2 évnél régebbi cikk

11 év után Bajorországban kapták el a székesfehérvári TOP 50-es körözött férfit
·Bűnügyrendőrség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
11 év után Bajorországban kapták el a székesfehérvári TOP 50-es körözött férfit
·Bűnügyrendőrség·Utolsó frissítés: undefined

A felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt elfogatóparanccsal keresték a férfit, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 1 millió forint nyomravezetői díjat is kitűzött.

Ahogy korábban írtunk róla, három fehérvári van az ország legkeresettebb bűnözői között, és egyikük az európai toplistán is szerepel. A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően most utóbbi férfit sikerült elfogni.

T. Lajost felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt 11 év fegyházra és 2 év börtönbüntetésre ítélte korábban a Székesfehérvári Városi Bíróság. Mivel a 33 éves magyar férfi el akarta kerülni a súlyos fegyházbüntetést, ezért 2010 novemberében ismeretlen helyre távozott.

Az általa elkövetett bűncselekmények súlyosságára tekintettel került fel a rendőrség TOP 50-es körözési listájára, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője pedig 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki olyan információkat közöl a rendőrséggel, amely T. Lajos felkutatását vagy elfogását elősegíti.

Az európai elfogatóparanccsal körözött férfit végül az osztrák és német hatóságokkal közös együttműködésnek köszönhetően sikerült felkutatni, illetve az együttműködés során sikerült megállapítani, hogy a több mint 11 éve keresett férfi más személyazonosságát felhasználva, a németországi Füssen környékén bujkál.

T. Lajost 2021. június 1-jén a német, osztrák és magyar rendőrségnek összehangolt rendőri akció során sikerült elfognia a bajor Schwangau városában. Kiadatásáról és hazaszállításáról a későbbiekben döntenek a német hatóságok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók