2 évnél régebbi cikk

Komoly mezőnnyel rajtolt el a jubileumi TESZ futás Székesfehérváron
·Sportfutás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Depónia Nonprofit Kft.
Komoly mezőnnyel rajtolt el a jubileumi TESZ futás Székesfehérváron
·Sportfutás·Utolsó frissítés: undefined

Óriási érdeklődés övezte a 10. Tiszta, Egészséges Fehérvárért futóversenyt, amely hosszú idő után az egyik első városi sportesemény volt Székesfehérváron.

A tavalyi online kihívás után idén újra megrendezték a TESZ, vagyis a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóversenyt, amelynek célja a mozgás, az egészséges életmódra nevelés, valamint a hulladék megelőzés és az újrahasznosítás népszerűsítése. Az ARAK, a Depónia Nonprofit Kft. és a város önkormányzatának összefogásában megvalósuló, 10. jubileumi a versenyen a megszokott helyszínen és távokon futhattak a nevezők: vasárnap ismét a Rákóczi utca, József Attila utca, Rákóczi utcai körforgalom és a Várkörút által határolt 1,6 km-es táv volt a vállalkozó szelleműek útvonala.

A koronavírus-járvány nemcsak a verseny megrendezését befolyásolta, de több ismert, betegségen átesett fehérvári is hosszú idő után most először vállalt be kisebb-nagyobb távot. Ilyen volt Kaufer Tamás futóversenyszervező, és Lengyel Zsófi egykori paralimpikon, a város esélyegyenlőségi referense is.

A Depónia körét teljesítők 1,6 km-t futhattak, a versenyszám nevezési díja pedig egy széttaposott pet palack volt, ezzel is hirdetve a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát a környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódóan. Hosszú idő után a vasárnapi, jubileumi megmérettetés volt az első egyike a városi sporteseményeknek, ahol a családok, közösségek ismét bebizonyították: nem a győzelem fontos, hanem a részvétel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek