5 hónapnál régebbi cikk

Movember futás a Váciban – a szűrővizsgálatok és az egészséges életmód fontosságára hívták fel a figyelmet
·Egészségfutás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Movember futás a Váciban – a szűrővizsgálatok és az egészséges életmód fontosságára hívták fel a figyelmet
·Egészségfutás·Utolsó frissítés: undefined

Figyelemfelkeltő futást rendezett a Váci Mihály Technikum Szakképző Iskola és Kollégium az egészségtudatos életmód jegyében. Aki úgy gondolta, még a Movember Mozgalom védjegyének számító bajuszt is magára festethette.

Festett bajszos fiúk lepték el a Váci Mihály Technikum udvarát csütörtök délelőtt. A bajuszfestést ezúttal nem viccből, hanem nagyon is komoly dolog miatt viselték a tanulók. Az intézményben ugyanis immár hagyomány, hogy a Movember mozgalomhoz csatlakozva, felhívva a figyelmet az egészségtudatos életmódra és a férfi szűrővizsgálatok fontosságára, a diákok elfutnak a Bory-várig, majd vissza az iskolába.

"A férfiak egészsége is legalább olyan fontos, mint a nőké, de a férfiak hajlamosak elfeledkezni arról, hogy milyen fontosak a szűrőprogramok. Mivel a mi iskolánkba rengeteg fiú jár, ezért szeretnénk felhívni évről-évre a figyelmüket arra, hogy menjenek el az orvoshoz és éljenek egy kicsit egészségesebben" – mondta el Pintér Alexandra, az Székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikum  általános és nevelési igazgatóhelyettese.

Hogy minél többen részt tudjanak venni az iskolai futáson, a szervezők tanítási időben tartják a programot, amely eligazítással és bemelegítéssel indul.

"Nem mindenki fut, hiába futás a neve, de azt gondolom, hogyha lesétálja az is nagyon jó és a bennünket támogató különböző cégektől kaptunk ajándéktárgyakart, ezeket fogjuk kisorsolni és odaadni a gyerekeknek" – árulta el Pintér Alexandra.

A Vácis Movember futás az idén is elérte a célját, a diákok közül mindenki teljesítette a távot, ezzel is felhívva a figyelmet a sportos, egészséges életmódra, valamint a szűrővizsgálatok fontosságára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek