2 évnél régebbi cikk

Tömegbaleset a 81-esen, három városból riasztották a katasztrófavédelmet
·Hírekbaleset·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Tömegbaleset a 81-esen, három városból riasztották a katasztrófavédelmet
·Hírekbaleset·Utolsó frissítés: undefined

A 81-es számú főúton négy gépjármű ütközött össze.

Közúti közlekedési baleset történt 2021. június 24-én 14 óra 23 perckor a 81-es számú főút 25-ös kilométerénél Mór térségében, ahol az elsődleges adatok alapján egy tehergépjármű, két személyszállító kisbusz, valamint egy személygépkocsi ütközött össze - írja a police.hu.

A rendőrök az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat Mór felé terelik.

Szabó-Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: három városból riasztották a katasztrófavédelem egységeit, akik összesen 5 járművel érkeztek a helyszínre. A kamionból a beszorult sofőrt és a kisbuszból a két sérültet a tűzoltók kiszabadították.

Egy helyszíni szemtanú így nyilatkozott az fmc.hu-nak: "A 81-es főút 27 kilométerénél egy kamion állt az út szélén. Egy dolgozókat szállító kisbusz megállt, hogy megvárja a lehetőséget a kikerülésre, amikor mögüle egy másik, ugyancsak dolgozókat szállító kisbusz kielőzött, és a domb tetejéről érkező kamionnal frontálisan ütközött.

Az ütközés következtében a kamion a kisbuszt tovább tolta, bele egy harmadik kisbuszba, illetve több személyautóba.

A kielőző sofőr a helyszínen életét vesztett, a kamionost úgy kellett kiszabadítani a járműből, illetve rengeteg a lábszártörött is. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, a főutat teljes szélességében lezárták."

Frissítés 2021. június 24., 17:27:

A police.hu legfrissebb közleménye a baleset részleteiről:

"Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2021. június 24-én 14 óra 23 perckor a 81-es számú főút 25-ös kilométerénél Mór térségében. A rendelkezésre álló adatok alapján egy Győr felől Székesfehérvár irányába közlekedő kisbusz hátulról nekiütközött az előtte haladó és forgalmi okok miatt megállni kényszerülő személyszállító kisbusznak, amely az ütközés következtében áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező tehergépjárművel. Ezt követően a balesetet okozó kisbusznak hátulról nekiütközött egy ugyancsak Győr irányából Székesfehérvár felé tartó személygépkocsi. 

A balesetben egy férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, több mint tíz személy pedig megsérült. 

A helyszíni szemle és a műszaki mentés jelenleg is tart. A rendőrök az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat Mór felé terelik."

A balesethez mentőhelikopterek is érkeztek

fmc.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók