1 évnél régebbi cikk

Megújul az István Király Iskola udvara, és zajlik a parkolóépítés is
·Oktatásiskola·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Megújul az István Király Iskola udvara, és zajlik a parkolóépítés is
·Oktatásiskola·Utolsó frissítés: undefined

A következő tanévnyitón már felújított belső udvar fogadja a 35 éves jubileumát ünneplő István Király Általános Iskola tanulóit.

A képviselői keretből elindult beruházás mellett zajlik az intézmény mellett a parkolók építése: 22 új kialakítású, illetve 2 „kiss & go” hellyel, amit 35 millió forintból valósul meg a városi Saára Gyula program keretében - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

Felújítják az István Király Általános Iskola belső udvarát. Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő a helyszínbejáráson az örömét fejezte ki, hogy a két éve kormányzati forrásból felújított kézilabdapálya után most újabb fejlesztés valósul meg az intézményben. Elmondta, hogy a belső udvar meglévő burkolata töredezett volt, sok helyen felpúposodott, és emiatt balesetveszélyessé vált:

„Mindent megtettünk, hogy felújíthassuk: a gyermekek számára biztonságos térkő burkolatot kap most az udvar. Ez a beruházás most a körzet önkormányzati képviselőjének keretéből valósul meg. Bízunk benne, hogy az idén 35 éves iskola már a megújult udvaron fogadhatja a gyermekeket.”

Parkolók épülnek az István Király Iskola mellett

Simon Erika

Viza Attila önkormányzati képviselő elmondta, hogy a nyári tábor után rögtön elkezdték a munkálatokat az Útéppark és a Városgondnokság szakemberei. „A 35 év bizony meglátszott ezen a közösségi téren, és valóban balesetveszélyes is volt, illetve szerettük volna méltóképpen ünnepelni az iskola fennállásának 35. évfordulóját. Ez a két dolog találkozott a beruházás kezdeményezésénél.” – fogalmazott a képviselő.

Már felbontották az aszfalt burkolatot, majd a területre új térkő burkolat kerül, több mint 10 millió forintból. Az udvaron található négy zöldszigetet később újítják meg, a tervek szerint társadalmi összefogással.

Krählingné Kovács Tünde iskolaigazgató köszönetet mondott a beruházás megvalósulásáért, aminek köszönhetően a jubileumi évben megszépült udvar várja az iskola 461 tanulóját.

Az intézmény mellett egy másik fontos fejlesztés is megvalósul: a pandémia előtt elkezdett projekttel, a Saára Gyula-program keretein belül parkolókat újítanak fel, illetve építenek önkormányzati forrásból, 35 millió forint értékben. Az iskolába érkezőket és az itt élőket kiszolgáló fejlesztés összesen 36 plusz 2 „kiss & go” férőhelyet jelent, 22 teljesen új kialakítású parkolóhellyel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek