8 hónapnál régebbi cikk

Érkeznek a tankönyvek Székesfehérvárra is
·Oktatásiskola·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Érkeznek a tankönyvek Székesfehérvárra is
·Oktatásiskola·Utolsó frissítés: undefined

A Vörösmarty Általános Iskolába kedden délelőtt befutott a következő tanév tankönyveit szállító kamion. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is teljesen ingyenesen juthatnak tankönyvekhez az alap- és középfokú oktatásban a tanulók.

Bár még egy fél hónap vissza van a tanév kezdetéig, a fehérvári iskolák már most kezdenek megtelni élettel és persze tankönyvekkel is. Kedden délelőtt a már júniusban megrendelt mint egy három raklapnyi könyvvel érkezett meg a Magyar Posta kamionja a Vörösmarty Általános Iskolába.

„A mai napon a júniusi rendelésnek megfelelően nagyon pontosan és hiánytalanul megérkezett az iskolába a tankönyvszállítmány. Ezeket a kollégáim válogatják szét és bontják évfolyamokra, illetve utána majd készítik el a tanulóknak a névre szóló egységcsomagot, amelyet szeptember elsején fogják megkapni" - mondta el a Fehérvár Televíziónak Makainé Vida Bernadett intézményvezető.

A Könyvtárellátó az 50 órás közösségi szolgálat keretein belül olyan diákokat biztosított az iskola számára, akik a válogatásnál és a rakodásnál segítséget nyújtanak, ezzel is egy kis terhet véve le az iskola dolgozóinak válláról.

„Több mint 450 tankönyvcsomag érkezett. Mivel még folyamatban van a beiratkozás-átiratkozás, így szeptember elsejére fog kiderülni, hogy elegendő mennyiség érkezett-e. Amennyiben valakinek nem lesz tankönyve, annak pótrendelésben fogjuk megkérni, ami szeptember 15-én legkésőbb megérkezik” - hangsúlyozta Makainé Vida Bernadett.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek