1 évnél régebbi cikk

Okostantermet kapott a Zentai Úti Általános Iskola is
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Okostantermet kapott a Zentai Úti Általános Iskola is

A matematika-, természetismeret- és magyarórák mellett még énekórán is használják az új okostantermet a Zentaiban.

Az Alba Innovár Okostanterem Program keretében, a Howmet-Köfém Kft. 40.000 dolláros támogatásából és a Székesfehérvári Tankerületi Központ hozzájárulásával készült el a város legújabb okostanterme. A Zentai Úti Általános Iskolában szerdán adták át a digitális táblával, 3D-nyomtatóval, tabletekkel is felszerelt termet.

"Az okosterem-program lényege, hogy részben önkormányzati, részben tankerületi forrásokból, valamint a városunkban működő cégek adományaiból fokozatosan az összes fehérvári általános iskolában létrehozzunk digitális oktatásra, módszertanra alkalmas termeket" - ismertette Cser-Palkovics András Facebook-oldalán.

Majd hozzátette: az infrastruktúra mellett továbbképzést és rendszeres tréningeket adnak a termet használó pedagógusoknak, valamint ösztöndíjban is részesülnek, így honorálják szakmai fejlődésüket és a munkát, melyet az új technológiák, módszertanok elsajátításába és alkalmazásába fektetnek.

"Eddig hét okostantermet adtunk át városszerte különböző iskolákban, az idei évben a main túl további kettőt adunk át a diákoknak. Úgy vélem, hogy országosan is értékes mintaprogramot sikerült létrehoznunk önkormányzati, tankerületi és a magánszektor összefogásával, mely néhány, hazai köznevelést feszítő kérdésre választ kínálhat" - emelte ki a polgármester.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek