10 hónapnál régebbi cikk

Letartóztatásban marad az emberkereskedelemmel gyanúsított Fejér megyei férfi
·Bűnügybíróság·Utolsó frissítés: undefined
Letartóztatásban marad az emberkereskedelemmel gyanúsított Fejér megyei férfi
·Bűnügybíróság·Utolsó frissítés: undefined

A bíróság helyt adott a Fejér Megyei Főügyészség letartóztatás meghosszabbítására irányuló indítványának az emberkereskedelemmel és más bűncselekménnyel gyanúsított Fejér megyei férfi esetében.

A megalapozott gyanú szerint a 25 éves férfi 2020 novemberében egy Fejér megyei településen a lakóhelyére rendelt prostitúciós szolgáltatás céljából egy nőt, aki a szolgáltatás után átmeneti tartózkodási lehetőséget kért tőle - olvasható a Fejér Megyei Főügyészség közleményében.

Ezt követően a férfi a nőt az ingatlanban bezárta, majd más személy felügyelete alatt tartotta.

A sértettet az ingatlanban prostitúciós szolgáltatásra kényszerítette, mobiltelefonjait magához vette, a privát telefon adattartalmát törölte, míg a szexmunka szolgáltatáshoz használt készüléken a hirdetésben meghatározott szolgáltatási helyszínt saját címére módosította. A sértettnek a kuncsaftokkal a férfi jelenlétében, kihangosítva kellett egyeztetnie a szexuális együttlétek feltételeiről.

A sértettet a férfi több alkalommal megverte, ököllel, esernyővel ütlegelte, fojtogatta, megrugdosta, kezét egy működő hősugárzóhoz nyomta. A sértett a bántalmazás következtében zúzódásos, bevérzéses sérüléseket szenvedett a fején, a mellkasán, a combján és a csípőtájékon. Emellett a jobb kéz II-es és III-as ujjának II. fokú égése és a bal vese traumás állományvérzése alakult ki nála, utóbbi 8 napon túl gyógyuló sérülés.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a cselekmény törvényi fenyegetettsége miatt a szökés-elrejtőzés, míg a férfi korábbi erőszakos bűncselekmények miatti elítéltetése és a vele szemben folyamatban lévő hasonló bűncselekmények miatti büntetőeljárások ténye alapján a bűnismétlés veszélyének fennállása miatt a gyanúsított letartóztatását további három hónappal meghosszabbította.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók