2 évnél régebbi cikk

Borús, esős idő várható a hétvégén
·Időjáráshétvégi időjárás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pexels.com/Vlad Chețan
Borús, esős idő várható a hétvégén
·Időjáráshétvégi időjárás·Utolsó frissítés: undefined

Borús, esős idő lesz a következő napokban, többfelé jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

Az elmúlt időszakban tapasztalt kánikula nem tér vissza, a maximumok jellemzően 30 Celsius-fok körül alakulnak a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

Péntekre virradóra keleten is megszűnnek a záporok, zivatarok, és átmenetileg mindenhol derült vagy kissé felhős lesz az ég. A déli óráktól aztán előbb a keleti országrészben, később máshol is egyre nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás kíséretében. Estétől a Dunántúlon tartós eső is előfordulhat. Legkisebb eséllyel az Északnyugat-Dunántúlon lehet csapadék. Időnként megélénkül a szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 15-22 fok lesz, napközben 28-33 fokig melegszik a levegő.

Szombaton országszerte várható zápor, zivatar. A keleti tájak kivételével a nap bármely szakában többször is eshet. Nyugaton tartós eső is valószínű, jelentős mennyiségű csapadékkal. A Dunántúl nyugati részén erős, zivatar környezetében viharos lesz a szél. Hajnalban 15-21, a délutáni órákban 23-33 fok várható, nyugaton, délnyugaton lesz hűvösebb, keleten, északkeleten pedig melegebb.    

Vasárnap is többfelé várhatók záporok, zivatarok. Legkisebb eséllyel keleten várható csapadék, ott több lehet a napsütés. A szél sokfelé élénk, helyenként erős, zivatarban viharos lehet. A minimumhőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű. A maximumok várhatóan 27 és 34 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek