2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Művészkorzó, Textiludvar, nyersétel-bemutató, Necc Party és Majka & Curtis
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Majka
Fehérvári programok a hétvégére: Művészkorzó, Textiludvar, nyersétel-bemutató, Necc Party és Majka & Curtis
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Július végéhez közeledve is érdekes fehérvári és környéki programok közül válogathattok: többek között megnézhetitek a Művészkorzót, bekukkanthattok a Textiludvarra, részt vehettek egy nyersétel-bemutatón, netalántán bulizhattok a Necc Partyn, vagy Majka & Curtis koncertjén.

Sport: Kerékpározz velünk a Gorsiumba!
Mikor?: Július 24., szombat
Hol?: Székesfehérvár-Gorsium

Sportolj és közben tudj meg mindent a kulturális örökségünkről, amelyek a Székesfehérvár-Tác Gorsium kerékpáros útvonal mentén helyezkednek el. Ha szeretsz kerékpározni és szereted a történelmet tarts velünk!” – hív mozgásra a Szent István Király Múzeum és az Értékmentők csapatának következő programsorozata, a Kerékpározz velünk Gorsiumba!.

A sportos eseményt a szervezők három alkalommal is megtartják, a csapathoz július 24-én, augusztus 1-jén és augusztus 14-én is lehet csatlakozni. A szombati túrák mindig 9 órakor indulnak majd a MOL Aréna Sóstó Aréna Teraszáról. Fontos, hogy az esemény nem verseny, hanem egy élmény kerékpározás, amely során az útvonal mentén a kulturális örökségeket tekinthetik meg a résztvevők, amelyekről a Szent István Király Múzeum szakemberei mesélnek majd.

A kerékpártúrán mindenki a saját felelősségére vehet részt, de a szervezők mindent elkövetnek a résztvevők biztonságáért, ezért kérik, hogy mindenki hozzon magával megfelelő védőfelszerelést is.

Jó hír, hogy azok számára, akik nem rendelkeznek megfelelő kerékpárral az Értékmentők még eszközt is tudnak biztosítani. A kalandhoz így nincs másra szükség, mint regisztrálni az alábbi linken: https://forms.gle/oBEsAHni6CUJaB638

Kézműves: Textiludvar - textilkert
Mikor?: Július 24., szombat 10-18:00
Hol?: Fehérvári Kézművesek háza

Az új programsorozatot hagyományteremtő szándékkal indítja útjára a Fehérvári Kézművesek Egyesülete július 24-től, szombattól. A Rác utca 27. szám alatti házban 10 órakor nyitják meg a programot, valamint a Babák a nagyvilágból című kiállítást.

Ezután Török Emőke textiljáték-készítővel lesz babakészítés, melyre jövő héttől lehet regisztrálni a kézművesek weboldalán és közösségi oldalán. 12 órakor indul a szövés Csapó Angéla népi iparművésszel, 14 órától pedig előadások következnek többek között a szövött és a népviseleti babákról.

A Rác utcai porta udvarán népművészek és iparművészek tartanak vásárt, meghívásos alapon. Bemutatják és árusítják különleges, egyedi textiltermékeiket, érdekes mesterség-bemutatók is lesznek, valamint lehet majd kapni a textilművességhez kapcsolódó alapanyagokat és könyveket is.

A textiludvar - textilkert teljes programja

fehervarikezmuvesek.hu

Mozgás: Cselekvő Fehérvár programjai
Mikor?: Július 23-24., péntek-szombat
Hol?: Fehérvár több pontján

Pénteken, július 23-án 18 órától a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvári Területi Szervezetének szakértői mutatják be a bicikliszerelés alapjait. A Palotavárosi tavaknál, a Királyok parkjában rendezik azt a találkozót, ahol bátran lehet majd kérdezni a profikat.

Szombaton, július 24-én szabadtéri programdömping vár a fehérváriakra, többségében a Sóstón, de érdemes lesz elmenni a Csapó utcai játszótérre is.

A Sóstón 15 órakor indul a buli, a Zöld tanyán egy ősi kézművesmesterséggel, a nemezeléssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik különböző használati tárgyakat, figurákat készíthetnek itt. Egy kis séta után az Attila téri játszótéren folytatódhat a program, ahol – az aratás, betakarítás időszakához kapcsolódva – a csuhéfonást próbálhatják ki kicsik és nagyok.

A Sóstó harmadik szombati programját a zenekedvelőknek ajánljuk: a Zöld tanyán a győri ToSoDa Projekt szórakoztatja a hallgatóságot.

Érdemes lesz szombaton a Csapó utcai játszótérre is ellátogatni, ott a Terembura Kulturális Egyesület várja a családokat izgalmas, szórakoztató kincskereső próbatétellel és drámajátékkal. A helyszín a fitnesz park, kezdési időpont 17 óra.

Kultúra: Művészkorzó
Mikor?: Július 24., szombat 17:00
Hol?: Belváros

Az előttünk álló szombaton is jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást ígér a program: a Városház téren a Vörösmarty Színház két művésze, Kerkay Rita és Kádas József „Jelenetek egy házasságból” című kabaréműsorával várja a közönséget.

A fehérvári hagyományőrző csapatok közül ezúttal az I. András Király Lovagrend hívja időutazásra a belvárosban járókat, hogy aztán az ő vezetésükkel a vonuljon át a közönség a Zichy ligetbe. A Zenepavilonban a Fiori Musicali Furulyaegyüttes játszik, a koncert fellépői: Lits Zsuzsanna, Lorászkóné Képli Anita, Némethy Ramóna, Novák Szironka, Végvári Dorottya, Erdei Máté (furulya) és Szebik Ildikó (spinét). Az együttes műsorában Johann David Heinichen: C-dúr concertója, Claudio Monteverdi: Adoramus című műve, Sören Sieg: Vitambo vya moyo – Afrikai szvitje, George Gershwin: Lullaby és Seiber Mátyás: Tango című darabja csendül fel, valamint Antonio Vivaldi: C-dúr concerto két harántfuvolára és zenekarra írt művének átiratát hallhatja a közönség.

A Művészkorzón minden alkalommal látogatást tesznek a királyi óriásbábok is: július 24-én, szombaton a Városház téren Géza fejedelem és felesége, Sarolt fejedelemasszony, a Vörösmarty Színház előtt pedig Szent Erzsébet és Szent Margit óriásbábjaival találkozhatnak, készíthetnek fotókat a belvárosban járók.

Magyar Királyi Kardforgatók Rendje a tavalyi Művészkórzón

Facebook/Fehérvári program

Gasztro: Saveur születésnap
Mikor?: Július 23-25., péntek-vasárnap
Hol?: Saveur Kávézó és Cukrászda

A Saveur Kávézó és Cukrászda hatodik születésnapján is számos finom és érdekes programmal ünnepel.

Szombaton Lénárt Gitta nyersétel-szakértő és táplálkozási tanácsadó tart bemutatót, miből és hogyan készül egy finom, egészséges nyers menü: zöld turmixszal, nyers lasagne-val, desszertként pedig brownie-val. A szakértő a résztvevőket számos egyéb, az egészségmegőrzésben fontos nyers fortélyba is beavatja, és elhozza a köteteit, fűszereit is, amikből a rendezvényen lehet majd vásárolni. A program részvételi díja 5000 forint, jelentkezni a Saveur Facebook-oldalára kirakott poszt alatt lehet július 22-én, csütörtökig.

A születésnapi díjmentes programok között péntek délelőtt egy kávés workshop is lesz, 17 órától pedig Mágikus és mulatságos címmel ad bűvész műsort Zsiga Edward. A szülinapi hét programja vasárnap délután Cserta Gáborék koncertjével zárul.

Koncert: Liget - Necc Party, Majka & Curtis, Horváth Tamás
Mikor?: Július 23-24., péntek-szombat
Hol?: Liget

Fehérvár új, egész nyáron át tartó rendezvénysorozata, a Liget július másodikától augusztus végéig minden hétvégén élőzenés koncertek és partik váltják egymást az Újváralja soron, a FEZEN fesztiválterületén.

Július 23-án, pénteken 16 órától Necc Party várja majd a kilátogatókat a közel 4 ezer fő befogadására alkalmas fesztiválterületen. Szombaton 18 órakor pedig Majka & Curtis, illetve Horváth Tamás ad majd koncertet ugyanitt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek