2 évnél régebbi cikk

Velence lezárja az EFOTT-ra vezető Evezős utat, a fesztivál szervezője reagált az intézkedésekre
·Közlekedésútlezárás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
EFOTT
Velence lezárja az EFOTT-ra vezető Evezős utat, a fesztivál szervezője reagált az intézkedésekre
·Közlekedésútlezárás·Utolsó frissítés: undefined

Velence önkormányzata úgy döntött, hogy augusztus 2-20-áig lezárja az EFOTT-ra vezető Evezős utat. Maszlavér Gábor, a fesztivál szervezője videóban reagált a kialakult helyzetre.

"Az EFOTT fesztivál korábbi helyszínétől néhány száz méterre, Sukoró területére költözött. Az esemény időpontjával, megszervezésével kapcsolatban sem Sukoró, sem az EFOTT nem tájékoztatta Velence önkormányzatát" - tette közzé Velence önkormányzata a hivatalos Facebook-oldalán.

Majd a poszthoz csatolt egyik képen a következő olvasható: "Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Evezős út Augusztus 2. és Augusztus 20. között az EFOTT fesztivál miatt ideiglenesen lezárásra kerül. A Velencéhez tartozó félsziget, illetve a VVSI evezőspálya az esemény ideje alatt Sukoró irányából lesz megközelíthető."

A bejegyzésben továbbá azt is kifejtik, hogy a tárgyalások során a velencei önkormányzat egyértelművé tette azt, hogy a helyszínre vezető Evezős út, amiképp az Ófalu és a Bencehegy úthálózata önmagában nem képes kezelni a napi 30-35 ezer főnyi forgalmat, ahogy a város sincsen felkészülve arra, hogy közterületei parkolóvá, utcái, terei wc-vé és szemétteleppé alakuljanak át.

Majd hozzátették: "Velence felel a közutak és a forgalom biztonságáért, ezért valós megállapodási szándék hiányában az egyetlen fennmaradó megoldást kellett választani, az Evezős út forgalmi rendjének ideiglenes megváltoztatását."

Nem sokkal a bejegyzés után Maszlavér Gábor, az EFOTT szervezője videóban reagált a kialakult helyzetre: "A leghatározottabban szeretném visszautasítani, hogy ne lettünk volna kompromisszum készek. 2019 óta folyamatosan kerestük az egyeztetési lehetőségeket a velencei városvezetéssel."

Maszlavér Gábor hozzátette, ez az egész történet egy pár száz méterről szól az Evezős úton, ami helyett egy 8 kilométeres terelőutat jelöltek ki mindenki számára. Nem csak a fesztiválozóknak, de a velencei lakosoknak is - ez mindenki életét megnehezíti.

"Ezért is javasoljuk a képviselőtestület számára, hogy vonja vissza az önkormányzat ezt a határozatot. Ezen a képen jól látható, hogy valóban óriási kerülővel lehetne csak megközelíteni a fesztivált" - zárta a fesztiváligazgató.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek