4 hónapnál régebbi cikk

Koronavírus: egy új fertőzött Fejérben, 59 országosan
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Koronavírus: egy új fertőzött Fejérben, 59 országosan
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

59 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 731 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

A beoltottak száma 5 632 428 fő, közülük 5 462 987 fő már a második oltását is megkapta. 

Fejér megyében egy új fertőzöttet regisztráltak.

Elhunyt 3 beteg, így az elhunytak száma 30 032 fő - írja a koronavirus.gov.hu.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 749 773 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 29 926 főre csökkent. 82 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen. A regisztráltak száma 5 millió 529 ezer fő, és 94%-uk már fel is vette az oltást. A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. A még be nem oltott időseket különösen kérjük, hogy vegyék fel az oltást! Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Eddig 27 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 8 ezren már fel is vették azt.

A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább. Őket arra kérjük, hogy regisztráljanak oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztrációt követő pár napon belül már időpontot is tudnak foglalni.

Folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására is. A 12-17 éves korosztályban eddig 189 ezren regisztráltak oltásra és 152 ezren (80%) már fel is vették azt. Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók