2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Királyi Napok, kertmozi, Rock 'n Roll Félmarathon, P. Mobil és Ismerős Arcok
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fehérvári programok a hétvégére: Királyi Napok, kertmozi, Rock 'n Roll Félmarathon, P. Mobil és Ismerős Arcok
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

A hétvégére visszatér a kánikula, így ismét belevethetitek magatokat a fehérvári és a környékbeli programkavalkádba: kilátogathattok a Királyi Napokra, futhattok egy jót a Rock 'n Roll Félmarathonon, netalántán tombolhattok egyet az Ismerős Arcok vagy a P. Mobil koncertjein.

Kultúra: Székesfehérvári Királyi Napok
Mikor?: augusztus 14-23.
Hol?: Székesfehérvár

Szent István király ünnepén, augusztus 20-án, pénteken kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok záró hétvégéje. A hagyományos ünnepi programok szentmisével kezdődnek, a Nemzeti Emlékhelyen délután lesz tiszteletadás az államalapító király szarkofágjánál, majd pedig Ünnepi közgyűlés kezdődik a Fehérvári királyok menetének felvonulóival együtt. Már a délelőtti óráktól középkori hangulatot ölt a Belváros és a Zichy liget, a Koronázási Ünnepi Játékok hagyományőrzőivel, régizenei együtteseivel, piaci-városi forgatagával, lovagi tornával, ágbogozó játékkal és számos családi foglalkozással. A nagyszínpadi rendezvények között az István, a király koncert keresztmetszetet és fesztiválzáró néptáncestet is megnézhet a közönség.

Sport: VII. Bence-hegyi Rock 'n Roll Félmarathon
Mikor?: Augusztus 20., péntek 8:30
Hol?: Velence

Idén immáron VII. alkalommal bonyolítják le a velencei Rock 'n Roll Félmarathont egy gyönyörű, különleges, környezetben. A rajt pénteken 8:30-kor lesz a Bence-hegyi kilátó parkolójában, ahonnan elindulva pedig egy kört (5,2 km), két kört (10,4 km), három kört (15,6 km), négy kört (20,8 km - félmarathon) és 500 méteres örömfutást is teljesíthettek. Ja igen, kizárólag internetes előnevezés útján, a nevezési díj egyidejű befizetésével lehetséges. Amennyiben utalás nem érkezik, a nevezés érvénytelen. 

Sport: Széchenyi Kupa
Mikor?: Augusztus 20., péntek 9:00
Hol?: MOL Fehérvár FC Utánpótlás központ

A Széchenyi Kupa az ország 12 helyszínén megrendezésre kerülő nagyszabású sportesemény, nem csak focistáknak, amely Gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulój alkalmából kerül megrendezésre.

A Széchenyi Kupa székesfehérvári állomása az Országos Mini-Futball Szövetséggel karöltve kerül megrendezésre, megfelelő sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosítva ezzel Székesfehérvár és a régió amatőr labdarúgóinak és hozzátartozóiknak.

A nagyszabású rendezvénysorozat a vidék megmozgatására tesz kísérletet a COVID időszakot követően. 12 helyszínen, helyszínenként 10-15 amatőr csapat részvételével, és a teljes helyi lakosság bevonásával történnek a fordulók, egészen a nagycenki döntőig, ahol a győztes csapat megkapja a Széchenyi Kupát. A rendezvényhez kötődően a kilátogatók különféle orvosi szűrővizsgálatokon vehetnek részt, bemutatókon ismerhetik meg az agrárium vívmányait és modern technikáit. A helyszínen kialakított vásárban pedig őstermelők és kézművesek termékei közül válogathatnak.

Koncert: Ismerős Arcok, Keresztes Ildikó
Mikor?: Augusztus 21., szombat 17:30
Hol?: Agárdi Popstrand

Ha valahol meghalljátok az Ismerős Arcokat, akkor száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a Nélküled című nóta ugrik be nektek elsőként. Ugye, hogy ugye? Mit beugrik? Kívülről fújjátok, ugyanis a dal olyan sorokat tartalmaz, amely azonnal felébreszti bennetek a nemzeti hovatartozásotokat. És ez egyáltalán nem véletlen, ugyanis az 1999-ben alakult Ismerős Arcoknak a kezdeti rhythm and blues után erdélyi út hatására megváltozott a témaválasztásuk, és olyan nótákat írtak, amely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkozik. Ekkor született meg az említett Nélküled is, azóta pedig egy egész nemzet dúdolja számaikat.

Koncert: P. Mobil
Mikor?: Augusztus 21., szombat 19:00
Hol?: Csókakő vára

A hétvégén egy igazán retró hangulatú koncertnek lehettek szem és fültanúi, ugyanis szombaton Csókakő várában lép fel a legendás P.Mobil, amely banda számos örömteli pillanatot okozott rajongóinak az elmúlt ötven évben. Igen, jól hallottátok, ötven, ennek örömére pedig születésnapi turnéra indult a zenekar, amelynek következő állomása Székesfehérvár lesz. Az 1969-ben alapult P.Mobil (akkor még Gesarol néven) főleg hard rockban utazik, történetük során pedig számtalan tagcserén és névváltásokon ment keresztül. Szinte minden évben újdonsággal léptek színpadra, ennek és zúzós bulijaiknak köszönhetően az együttes az 1970-1980-as években a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározójává vált. Az ötven éves műsor gerincét a most megjelenő Babolcsai néni lemez adja, de természetesen a legnagyobb klasszikusok is megszólalnak az est folyamán, tehát minden, ami Mobil!

Mozi: Kertmozi
Mikor?: Augusztus 21-22., szombat-vasárnap
Hol?: Városháza díszudvara

Augusztus 21-én és 22-én ismét beköltözik a Barátság mozi kertmozija a Városháza díszudvarába. A filmkedvelők az év egyik sikerfilmjét, az Oscar- és Európai Filmdíjjal is kitüntetett Még egy kört mindenkinek című dán filmet és a Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák című amerikai romantikus vígjátékot láthatják a belvárosi kertmoziban. Jegyek még válthatók a mozi honlapján és jegypénztárában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek