2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvár Feszt, Öreghegyi Családi Jazzpiknik, Aranybulla Művészeti Napok, Palacsinta Péntek, Color Festival és Kapa-Kupa
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fotó: Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvár Feszt, Öreghegyi Családi Jazzpiknik, Aranybulla Művészeti Napok, Palacsinta Péntek, Color Festival és Kapa-Kupa
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

A nyár utolsó hétvégéjén is számos fehérvári és környéki program közül csemegézhettek: többek között bulizhattok a Fehérvár Feszten, lazulhattok az Öreghegyi Családi Jazzpikniken, degeszre tömhetitek magatokat a Palacsinta Pénteken, tombolhattok a Color Festivalon vagy rodeózhattok a Kapa-Kupán.

Gasztro: Palacsinta Péntek
Mikor?: Augusztus 27., péntek 
Hol?: A Budai úti LISZI Iroda előtt

A 2019-es, hagyományteremtő kezdeményezés után ismét Palacsinta Péntekre várnak mindenkit Vízivárosban. A városrész önkormányzati képviselője, Horváth Miklósné örömmel számolt be arról, hogy a LISZI Iroda előtt felállított sátraknál augusztus 27-én délelőtt 10 órától minden gyermeket és arra sétálót hajtogatott, édes finomsággal várnak. Az iskolakezdés előtt szeretnének ezzel a közösségteremtő programmal kedveskedni.

Kapcsolódó
Szereted a palacsintát? Akkor pénteken Vízivárosban a helyed!

Palacsinta Pénteket tartanak Vízivárosban agusztus 27-én délelőtt, amelynek keretében kicsit és nagyot, fiatalt és időset is vendégül látnak egy palacsintára a Budai úti LISZI Iroda előtt.

Humor: Stand up-est Lorán Barnabással
Mikor?: Augusztus 27., péntek 17:00
Hol?: Saveur Kávézó és Cukrászda

Zárd a Saveur Kávézó és Cukrászdával a nyarat egy könnyed, sziporkázó humorral teli estén, amelynek házigazdája Lorán Barnabás, alias Trabarna, akit díjnyertes Trabanthang-utánzóként is ismerhetünk. A népszerű humorista Humorfesztivált is nyert, és az elmúlt években sok tévéműsorban, illetve rendezvényen lopta be magát a közönség szívébe.

Minden résztvevőt vendégül látnak egy alkoholos (sör vagy bor), vagy egy alkoholmentes (szénsavas üdítő, gyümölcslé vagy víz) italra. A belépőjegy ára 4000 forint, amelyet a rendezvény napját megelőzően kell befizetni a cukrászdában. A részvétel csak előre fizetés mellett biztosított.

Jelentkezni a mellékelt táblázatban, vagy a cukrászda elérhetőségein lehet.

.

Tánc: Café de la Danse
Mikor?: Augusztus 27-28., péntek-szombat
Hol?: Kápolnásnyék

A Székesfehérvári Balett Színház is részt vesz a Café de la Danse kétnapos,
ingyenes rendezvényen, melyen az érdeklődők megismerkedhetnek a kortárs
tánccal a Fejér megyei Kápolnásnyéken augusztus 27-én és 28-án.

A Café de la Danse fantázianevet viselő minifesztivál célja, hogy a kortárs táncot egy
mindenki számára elérhető műfajként definiálja újra, valamint a régióban már ismert
társulatok előadásain és fiatal táncművészek rövid performanszain keresztül hozza
közelebb a nézőket a tánc világához.

A Székesfehérvári Balett Színház a Franc című egyfelvonásos tánckrimit, és a karantén
időszakra utaló Aritmia című rövid etűdöt mutatja be az eseményen, a
közönségtalálkozókon Egerházi Attila, a társulat igazgatójának, a Harangozó- és
Jeszenszky Endre-díjas koreográfusának részvételével.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely az alábbi linken elérhető űrlap kitöltésével lehetséges: https://forms.gle/gyv73eLDnrPbVypJ9.

Fesztivál: Fehérvár Feszt
Mikor?: Augusztus 25-28., szerda-szombat
Hol?: Nyolcas Műhely

Augusztus 25-étől, szerdától négy napon át tart az ingyenes Fehérvár Feszt, amely helyi zenekaroknak kínál fellépési lehetőséget a Nyolcas Műhelyben. Szerdán és csütörtökön három-három, pénteken és szombaton hat-hat zenekart láthat a közönség a Horvát István utcai helyszínen, így többféle stílusban, összesen 18 helyi underground zenekar lép fel a négy nap alatt. Bővebb információ: https://www.facebook.com/nyolcasmuhely.

Kiállítás: Máté Bence - A láthatatlan madárfotós
Mikor?: Augusztus 27-szeptember 26.
Hol?: Városház tér

Egy különleges tárlatnak ad otthont Székesfehérvár augusztus 27. és szeptember 26. között. A számos díjat elnyert Máté Bence természetfotós legjobb képeit bemutató szabadtéri kiállítás összeállítása már megkezdődött a Városház téren, teljes egészében pedig péntektől lesz érdemes megtekinteni, ugyanis a szükséges fényeket addigra fogják felszerelni a szakemberek.

Verseny: VI. Sárosd Kapa-Kupa Briggs&Stratton Nagydíj
Mikor?: Augusztus 28., szombat 8:00
Hol?: Sárosd

Augusztus 28-án, szombaton hatodik alkalommal zavarják le Magyarország egyik legfelkapottabb versenyét, az immár hagyományossá vált sárosdi Kapa-Kupát, ahol a rotációs kapa szerelmesei mérhetik össze tudásukat igencsak trükkös és dagonyától cseppet sem mentes akadálypályán. A tavalyi mulatságra mi is kilátogattunk, és szemet gyönyörködtető tuningolt Trabanton is megakadt a szemünk, amely a pálya közepén díszelegve fejet hajtott a műsort levezénylő, sokak által ismert humorista, Lorán Barnabás, alias Trabarna előtt.

Zene: Öreghegyi Családi Jazzpiknik, Aranybulla Művészeti Napok, Nyárbúcsúztató Szenior Örömtánc Találkozó
Mikor?: Augusztus 28-31., szombat-kedd
Hol?: Öreghegy, Feketehegy-Szárazrét

Öreghegyi Családi Jazzpiknik: hangszerbemutató és hangszersimogató, családi foglalkoztatók, játékok, gyerekműsorok, este pedig a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann Jazzkívánságműsor magyarul című koncertje várja a közönséget az Öreghegyen.

Aranybulla Művészeti Napok: vasárnap Soulistic címmel a Malek Andrea Gospel Tour koncertje, hétfőn Nyeste Laura ruhatervező kiállítása és a Lounge Fm zenekar koncertje szerepel a programban, amelynek zárásaként a Barátság mozi kertmozijában a Notting Hill-i cukrászda című filmet vetítik.

Nyárbúcsúztató Szenior Örömtánc Találkozó: Az ER-ZSU Szenior Örömtánc Csoport lesz a házigazdája annak az eseménynek, amelyet augusztus 31-én, kedden rendeznek meg a Szárazréti Közösségi Házban. Az örömtánc-órák és -bemutatók mellett Korda György és Balázs Klári műsora is várja az érdeklődő résztvevőket a hangulatos helyszínen, a programok délelőtt 10 órakor kezdődnek.

Fesztivál: IV. Color Festival
Mikor?: Augusztus 28-29., szombat-vasárnap 17:00
Hol?: Fezen Klub

Városunkban a hétvégén többek között Color Festival is lesz - ráadásul már a negyedik -, így aztán a palacsintázás után simán összekenhetitek magatokat mindenféle színes porral, közben pedig olyan előadók nótáira tombolhattok, mint a székesfehérvári Pixa (vele készült interjúnkat itt olvashatjátok) vagy T. Danny. Színes porokat csak a 21 óráig érkező vendégek kapnak, úgyhogy siessetek, ugyanis bőven megéri kimenni. Ja igen, a por klinikailag tesztelt, bőrbarát, nem gyúlékony és minden Európai Uniós engedéllyel rendelkezik, úgyhogy bátran hemperegjetek meg a cuccban.

Kultúra: I. Belvárosi Nyitott Udvarok
Mikor?: Augusztus 29., vasárnap 15:00
Hol?: Belváros

Az iGenerációért Egyesület és kiemelt együttműködő partnere a Székesfehérvári Szakképzési Centrum első alkalommal, de hagyományt teremtő szándékkal rendezi meg augusztus 29-én 15:00-20:30 között a Belvárosi Nyitott Udvarok rendezvényét, amely célja, hogy az év nagy részében zárt udvarokat úgy nyissuk meg a nagyközönség számára, hogy azt tematikusan felosztva programokkal meg is töltsük. Az első alkalommal megjelenik a várostörténet, a környezetvédelem, a színház, a zene és a képzőművészet világa, mindez úgy, hogy a látogató abba bele is kóstolhat, azaz nem csak néző, hanem aktív szereplője és alakítója az eseményeknek.

Koncert: EDDA Művek
Mikor?: Szeptember 5., vasárnap 19:00
Hol?: SZIKM Gorsium Régészeti Park

Bár még egy kicsit odébb van, azért érdemes időben felkészülni az EDDA Művek koncertjére, ugyanis dalaik olyan elemi erővel söpörnek végig majd a Gorsiumon, amit aztán tényleg nem szabad kihagyni.

A Griff néven indult brigád 1974-ben váltott EDDA-ra, majd 1980-tól már EDDA Művekként járták az országot. A tagok ezt az évszámot tekintik a zenekar születési évének, a művek-szó pedig azt szimbolizálja, hogy az együttes Miskolcon, egy tipikus északkelet-magyarországi iparvárosban kezdte pályafutását. Azóta pedig számos slágerrel örvendeztettek meg minket: A kör, az Álmodtam egy világot, a Gyere őrült, vagy a Kölyköd voltam is mind-mind olyan nóta, amelyet a legtöbben álmukból felkelve is kívülről fújnak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek