2 évnél régebbi cikk

Lesz még idén strandidő?
·Időjárásnyár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/EFOTT
Lesz még idén strandidő?
·Időjárásnyár·Utolsó frissítés: undefined

A hétvégéig marad a kora őszies időjárás, és a szeptemberre is inkább a hűvösebb idő lesz a jellemző, de Bán Balázs amatőr meteorológus szerint még bármi előfordulhat.

Augusztus vége felé az eddigi években még tudtunk meleg időben strandolni, ez idén nem így alakult eddig. A hétvégén sincs kilátás nyárias időjárásra, ugyanis csütörtökön a délutáni óráktól észak felől egy hidegfront közelíti meg az országot, amelynek hatására megnövekszik a felhőzet és eső várható, záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

Ez mind szép és jó, vagyis ebben az esetben nem túl jó, viszont sokakat az érdekel, hogy

lesz-e még idén strandidő és 30 fokos meleg?

Bán Balázs fehérvári amatőr meteorológustól megtudtuk, megbízhatóan ma is még mindig csak 3-5 napig lehet előre látni, így ezt egyelőre nehéz megmondani: "A jelenleg is futó, még valamelyest elfogadható hosszabb távú időjárási modellek alapján a következő 2 hétben várhatóan nem tér vissza a hőség, azaz nem várható 30 fok feletti hőmérséklet. Lesznek még 25 fok feletti napok, de inkább 15-25 fok közötti értékek lesznek a dominánsak nappal."

Balázs hozzátette, simán benne lehet a pakliban még szeptemberben esetlegesen 30 fokot meghaladó hőmérséklet, de jelenleg erre most belátható időn belül kicsi az esély.

"Viszont indiánnyár, vénasszonyok nyara idén is lesz szeptember végén, október első felében, de akkor a nyugodt, csendes, napsütéses időben már inkább a 20-25 fokok a jellemzőek és sajnos nem a 30 felettiek" - tette hozzá az amatőr meteorológus.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek