2 évnél régebbi cikk

Palacsinta Péntek: egy tekerésnyi boldogság
·Programokpalacsinta·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Palacsinta Péntek: egy tekerésnyi boldogság
·Programokpalacsinta·Utolsó frissítés: undefined

Lekváros, kakaós és fahéjas palacsintákkal búcsúztatták a nyarat a Palacsinta Pénteken Vízivárosban. Az édes finomság kicsik és nagyok arcára is mosolyt csalt.

Három sorban álltak a gyerekek a Palacsinta Pénteken Vízivárosban. Az egyik sor a lekváros, a másik a kakaós, a harmadik a fahéjas palacsintát kért. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő és az ART Kulturális Egyesület közreműködésével két indukciós főzőlapon folyamatosan sütötte a palacsintát, és töltötte a palacsintát.

Palacsinta Péntek Vízivárosban

Simon Erika

Rengeteg palacsinta fogyott

"Örülök, hogy a tavalyi kényszerszünet után újra meg tudjuk szólítani a városrészben élő gyerekeket, hogy egy kellemes élmény, palacsintaevés közben találkozhassanak egymással. A Palacsinta Pénteket hagyományosan nyár végén rendezzük meg, hogy megédesítsük a vakáció utolsó napjait a gyerekek számára." - mondta el Horváth Miklósné önkormányzati képviselő, aki rutinos palacsintasütőként fél óra alatt a tészta kikeverését is beleszámítva akár 25 palacsintát is tud készíteni.

Palacsinta Péntek Vízivárosban

Simon Erika

A Palacsinta Pénteken minden dolgos kézre szükség volt. Csak az első órában közel négyszáz palacsinta fogyott el. Még Cser-Palkovics András is beállt segíteni, és a gyerekek kívánságának megfelelően töltötte és tekerte a a frissen kisütött tésztát.

A gyerekek nem tudtak dönteni, melyik a finomabb. A bátrabbak többfajtát is leteszteltek és megállapították az a legfinomabb palacsinta, amelyik éppen a tányérjukon van.

Palacsinta Péntek Vízivárosban

Simon Erika

Palacsinta recept

Ha esetleg lemaradtatok volna a Palacsinta Péntekről, akkor hoztunk nektek egy bombabiztos palacsinta receptet, ami nem ragad, nem szakad és garantáltan nem lehet belőle eleget sütni!

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 2-2dl szódavíz ( ha nincsen, helyettesíthetjük tejjel)
  • 2 evőkanál olaj

A hozzávalókat egy tálban botmixerrel összekeverjük. Akkor jó az állaga, amikor sűrűn folyik. Ekkor egy forró serpenyőben kisütjük. Fél perc az egyik oldal, fél perc a másik. A fordításnál lehet dobálni vagy késsel alányúlni. Ha ezzel megvagyunk, akkor töltsük meg kakaóval, mogyorókrémmel, pudinggal  vagy lekvárral attól függően, hogy éppen mi van a kamrában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek