2 évnél régebbi cikk

Szerinted hányan férnek el egy Trabiban?
·Hírekrekord·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
youtube.com/TV Westsachsen
Szerinted hányan férnek el egy Trabiban?
·Hírekrekord·Utolsó frissítés: undefined

20 fiatal nő fér egy Trabiban az új rekord szerint, amit a múlt héten döntöttek meg Zwickauban - derült ki az ORFK Baleset-megelőzés közösségi oldalán közzétett bejegyzésből.

A poszt szerint a múlt héten szerdán lezajlott kísérlet kezdetekor a kérdés az volt, hogy a jelentkezők közül hányan férnek majd be a Trabiba.

A „tesztalany” egy eredeti állapotú, 26 lóerős, pasztellzöld Trabant 601 P volt (a még ma is nagy népszerűségnek örvendő modell sorozatgyártása egyébként 1964-től 1990-ig tartott). A kísérletben sportoló lányok, a BSV Sachsen Zwickau kézilabdásai, valamint a helyi sportiskola lányai vettek részt.

Előírás volt, hogy a testmagasságnak meg kell haladnia a 152 cm-t, továbbá a Trabi valamennyi nyílászáróját (az ajtókat és csomagtér fedelét) tökéletesen be lehessen csukni.

A lányoknak mindössze három és fél percre volt szükségük, hogy megtöltsék a kisautót. A kiszállást követő számoláskor derült ki a végeredmény: az eredetileg tervezett 19 fővel szemben 20 sportoló fért be a Trabiba.

A világrekordról videó is készült, amin látszik, hogy a Trabira ki lehetett rakni a megtelt táblát és vezetni is csak igen bajosan lehetett volna.

A hány ember fér el egy Trabantban rekordot először 1976-ban Zwickauban állították fel. Akkor  17 ember mászott be egy kisautóba, amit csak 43 évvel később sikerült megdönteni egy altlandsbergi (Brandenburg) táncklub 18 táncosnőjének.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek