Fehérvári kosaras az Európa-kupa történetének tíz legjobb pontszerzője között
Fehérvár Médiacentrum fotója
Arconic-Alba Fehérvár
Fehérvári kosaras az Európa-kupa történetének tíz legjobb pontszerzője között

Vojvoda Dávid 18 pontot szórt a francia Le Portel otthonában, amivel a FIBA Europe Cup sorozatában összesen már 602 pontnál jár. Ezzel ott van a kupa tíz legjobb dobója között, ráadásul pontátlaga a második a mesterlövészek listáján.

Sok örömre nem volt okuk a fehérvári kosarasoknak a Fiba Europe Cup csoportkörének második meccsén, hiszen a Le Portel a végére teljesen bedarálta az Albát. Ahogy megírtuk, 104-73-ra ütötték ki a hazaiak a fehérvári csapatot. Az Alba csapatkapitánya, Vojvoda Dávid azonban így is elkönyvelhet egy szép egyéni sikert, hiszen, ahogy a sorozat hivatalos honlapja megírta, 18 pontjával bekerült a kupa történetének tíz legjobb dobója közé.

Vojvoda immár 602 pontnál jár a sorozatban, ez a 10. legtöbb dobott pont egy játékostól, ráadásul, ha az átlagát nézzük, az 17.2, aminél csak egy kosarasnak van jobb a FIBA Europe Cup történetében!

Az Alba klasszisának ez a negyedik idénye ebben a kupában és a tízes listán rajta kívül csak egy, jelenleg is aktív kosaras van, tehát még feljebb is lépkedhet a közeljövőben.

A Fehérvár ősszel még 4 meccset játszik a csoportkörben, ha ezeken Vojvoda jelenelgi 16.3 pontos átlagát hozza, azzal megközelítheti a 7. helyen álló Ryan Evanst. (A 6. Kris Richards a másik, még aktív kosaras, ő a Nagyvárad játékosa.) A következő mérkőzés a Kalev Tallin otthonában, jövő kedden vár az Albára, de addig még szombaton itthon a Zalaegerszegi bajnokit is lejátsszák Vojvodáék.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek