2 évnél régebbi cikk

Tizenkettedik alkalommal hódították meg a Fejér megyei tűzoltók a kétszáz lépcsőfokos gátat
·Multimédiavideó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szabó-Bisztricz Anett
Tizenkettedik alkalommal hódították meg a Fejér megyei tűzoltók a kétszáz lépcsőfokos gátat
·Multimédiavideó·Utolsó frissítés: undefined

Csaknem 200 lépcsőfokon futottak fel a tűzoltók teljes védőfelszerelésben és légzőkészülékben október 1-jén Dunaújvárosban. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lépcsőfutó bajnokságán az évek óta visszatérő versenyzők mellett "újoncok" is rajthoz álltak.

A sorban már 12. alkalommal megrendezett bajnokságnak minden évben a Duna-parti lépcsősor ad otthont. A verseny különlegessége, hogy az alkalmi versenypálya tagolt, ezért mikor a versenyzők már úgy látják, hogy célba érnek, akkor szembesülnek vele, hogy még néhány (?) lépés hátra van. 

További nehézséget jelent, hogy a fokok szintmagassága és mélysége is eltérő, így feladat teljesítése nagy koncentrációt, fizikai erőnlétet és kitartást igényel. A teljesítményt az időjárás is befolyásolja. Volt, hogy a májusi hőségben, két éve pedig a szakadó esőben kellett helytállniuk a hivatásos, önkéntes, önkormányzati és létesítményi tűzoltóknak. Ezúttal szitáló köd fogadta a versenyzőket.

A bajnokságon 9 csapat indult: a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai, a bicskei önkormányzati, a lajoskomáromi önkéntes tűzoltók, valamint a dunaújvárosi papírgyár és vasmű létesítményi tűzoltói.

A versenyzők teljes védőruházatban és acélpalackos légzőkészülékkel, körülbelül 20 kilogrammos plusz súlyt magukra öltve futottak fel időre a lépcsősoron. A rendezők korcsoportok szerint, valamint egyéni és csapatversenyben is értékelték az elért szintidőket.

Videó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek