2 évnél régebbi cikk

Újabb forgalmirend-változások, lezárások lesznek a 7-es és 8-as főúton Fehérvárnál a kerékpárút építése miatt
·Közlekedésforgalomkorlátozás·Utolsó frissítés: undefined
Újabb forgalmirend-változások, lezárások lesznek a 7-es és 8-as főúton Fehérvárnál a kerékpárút építése miatt
·Közlekedésforgalomkorlátozás·Utolsó frissítés: undefined

Két szakaszon is megváltozik a forgalmi rend a kerékpárút építése miatt Székesfehérvárnál.

A Budapest-Balaton (BUBA) kerékpárút 15,7 km hosszú Székesfehérvár és Polgárdi közötti szakaszán, a 7-8. sz. elkerülő út felett a 7. sz. főút felüljárója mellett kerékpáros felüljáró épül, ezért várhatóan 2021. október 11-től – 2021. december 15-ig megváltozik a forgalmi rend - tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A Székesfehérvár elkerülő út – a 7. sz. főút csomópontjának környezetében – a kerékpáros felüljáró középső pillérjének építési munkálatai idejére az irányonként két sávról irányonként egy sávra szűkül. Az érintett szakaszon sebességkorlátozásra is számítani kell.

Az elkerülő feletti felüljáró építése idejére a 7-8. számú főúton a 7. számú főút csomópontjának közelében a fenti okokból mindkét irányból érkezőknek időszakos torlódásokra kell számítani.

A Budapest-Balaton (BUBA) kerékpárút 1,8 km hosszú Székesfehérvár bevezető szakaszán kialakítása miatt a 7. sz. főút alatt új kerékpáros aluljáró is épül - írja a NIF oldalán. A munkálatok miatt várhatóan 2021. október 12-től 2021. november végéig (az időjárástól függően az időpont kismértékben módosulhat) ismét megváltozik a korábban bevezetett ideiglenes forgalmi rend:

Székesfehérvár irányából Agárd ill. az M7 autópálya felé kiépített terelőút – a tervezettnél két héttel korábban – megszüntetésre kerül. Ebben az irányban a forgalom ismét a 7. sz. főúton haladhat egy forgalmi sávon.

Agárd ill. az M7-es autópálya irányából Székesfehérvár irányába a forgalom a meglévő 7. sz. főútvonalon haladhat a menetirány szerinti jobb oldali haladó sávon egy forgalmi sávon. A megépült aluljáró környezetében útszűkületre és sebességkorlátozásra kell számítani.

A 7. sz. főút három forgalmi sávjából csak kettő kerül megnyitásra a forgalom számára. Székesfehérvár irányából Kisfalud irányába a kanyarodás továbbra is biztosított lesz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek