2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Gasztropiknik, Romkerti Matiné, kézműves alkotói nap a Rác utcában és Fish!
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Szent István Király Múzeum
Fehérvári programok a hétvégére: Gasztropiknik, Romkerti Matiné, kézműves alkotói nap a Rác utcában és Fish!
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Az eddig rendkívül didergős október közepén is számos fehérvári és környéki program közül csemegézhettek: többek között kilátogathattok a Böllér Boutique Gasztropiknikjére, részt vehettek a Romkerti Matinén, beugorhattok az alkotói napra a Kézművesek Házába vagy bulizhattok a Fish! koncertjén.

Család: Kézműves alkotói nap a Rác utcában
Mikor?: Október 15., péntek 
Hol?: Kézművesek Háza

Üvegékszer-készítő, nemezelő, gyöngyfűző, csipkeverő és Asszonyműhely, valamint bőrös és fafaragó szakkör foglakozásokkal várja októberben is a kezdő és haladó ügyes kezű érdeklődőket a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. Azoknak, akik még keresik a maguknak megfelelő elfoglaltságot, és szívesen megismerkednének az egyesület alkotóival, érdemes lesz ellátogatni október 15-én, pénteken a Rác utca 27. szám alá.

Gasztro: Gasztropiknik
Mikor?: Október 16., szombat 14:00-22:00
Hol?: Böllér Boutique

Bár az éjszakai cidri mellett nappal is egyre hidegebbet mutatnak a hőmérők, olyan programmal készültünk nektek a hétvégére, amelytől azonnal eldobtok mindent és magatok mögött hagyjátok a biztonságot jelentő, befűtött pecót.

Nos, a Böllér Boutique ismételten kitesz magáért és olyan Gasztropikniket szervez, amelytől mind a tíz ujjatokat megnyaljátok: faszénen sült steakek, különleges őszi hamburger, brutál, smokeres húsok, bográcsos angus gulyás, spéci taco, különleges borok, házi készítésű édességek, kenyerek, péksütemények, na, meg hangulatos zene várja az érdeklődőket, mindez egy partysátorban... szóval, van még kérdés?

Koncert: Fish!
Mikor?: Október 15., péntek 19:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Akik nem ismernék őket, a Wikipédia tökéletesen összefoglalja karrierjüket: a Fish! egy magyar hardpop együttes, akik 1999-ben alakultak meg, és néhány év alatt viszonylag ismertté váltak a magyar könnyűzenei életben. Első EP-jüket, aminek Check out the sound volt a címe, 2001-ben adták ki, de az első nagylemez egészen 2006-ig váratott magára. Utána pedig mondanom sem kell, nem volt megállás. A Fish! a hétvégén Fehérvárra látogat, hogy felrobbantsa a Petőfi Kultúrtanszék színpadát. Ki ne hagyjátok!

Kultúra: Romkerti Matiné
Mikor?: Október 16., szombat 10:00
Hol?: Nemzeti Emlékhely

A Szűz Mária templom falai között Balogh Bálint építőmester várja a látogatókat, hogy Mátyás király korába helyezkedve meséljen a korabeli átépítésekről. A rejtvények kedvelői kódfejtős játék keretében ismerkedhetnek meg a királysírok feltárásában elévülhetetlen érdemeket szerző régész munkásságával. Családok, baráti társaságok óriás társasjátékunkban tehetik próbára ügyességüket és tudásukat, miközben felépítik a Szent István által alapított koronázó bazilikát vagy éppen átépítik a későbbi évszázadok stílusában. A legkisebbek pedig Szent István királyról hallhatnak legendákat, majd a szereplők bőrébe bújva megjelenítik a történeteket.

Tánc: "Húzd keresztül... !"
Mikor?: Október 16., szombat 11:00
Hol?: Táncház

Az Alba Regia Táncegyesület immár nyolcadik alkalommal rendezi meg Húzd keresztül című találkozót az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület szakmai támogatásával.

A koronavírus-járvány miatt kényszerpályára került tánccsoportok közül – a nehéz talpra állás és újrakezdés ellenére is – az ország számos pontjáról érkeznek együttesek a gyermek és ifjúsági korosztályból a Közép-Dunántúl szombati régiós rendezvényére. Tíz táncegyüttes mintegy 220 fővel vesz részt az eseményen.

A találkozó barátkozási, ismerkedési lehetőséget biztosít a résztvevők számára, szakavatott zsűri segítségével a csoportok útmutatást, módszertani segítséget kaphatnak további munkájukhoz. A kiemelkedő együttesek és produkciók az oklevélen kívül különdíjakban is részesülnek.

Sport: 8. Superfight Series Hungary gála
Mikor?: Október 17., 
Hol?: Alba Regia Sportcentrum

Tizenöt meccs – egy este. A Superfight Series Hungary október 16-án visszatér, immár a nyolcadik gálájához érkezik a küzdősport sorozat, amelynek ezúttal a székesfehérvári Alba Regia Sportcentrum ad otthont.

Az est fő mérkőzését Spéth Norbert és az ukrán Igor Ljubcsenko vívja majd. Ismét ringbe lép a gála történetében még veretlen Bereczki Dominik, rá a Németországban élő Ramazon Nuridinov vár majd. Szána Patrik az egyik legeredményesebb magyar muaythai versenyző, a francia Awos Zyade Mansorral vív muaythai superfightot 67 kilóban. Tóth Csaba 81 kilogrammban a szerb Jovan Szmilics ellen készül még tovább nyújtani saját veretlenségét. Szintén kiemelendő Bordás Alex és a cseh Dominik Tábor összecsapása, ahol a 72,5 kilogrammos súlycsoport két legjobb formában lévő európai harcosa méri majd össze tudását.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek