2 évnél régebbi cikk

Homes4you: kulcsrakész otthonok akár négy-hat hónap alatt
·Stílusépítkezés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Homes4you: kulcsrakész otthonok akár négy-hat hónap alatt
·Stílusépítkezés·Utolsó frissítés: undefined

A Homes4you szakemberei főként liapor készházakat hoznak tető alá, amelyek nemcsak környezettudatosak, tartósak és energetikailag kifogástalanok, hanem villámgyorsan el is készülnek, úgy, hogy a megrendelőnek még pislogni sincs ideje. Például egy ház falait egy nap alatt húzzák fel. Mutatjuk!

A Homes4you-ról dióhéjban azt kell tudni, hogy nem csak a levegőbe beszélnek, amikor azt mondják: megépítik álmaitok otthonát. Valóban haladnak a korral, így alkalmazkodva a felgyorsult világhoz, na, meg az emberek egyre irreálisabb igényeihez, elvárásaihoz olyan készházakat húznak fel, amelyek akár négy-hat hónapon belül költözhetőek. Nem vicc!

"Nem tudok még egy ilyen céget most Magyarországon, amelynek olyan apparátusa van és olyan háttérmunkája, mint a Homes4you-nak" - avatott be Tóth Enikó, a Homes4you Fejér megyei régióvezetője.

Jobb, mint a tégla!

A Homes4you-nál a fő irányvonalat a liapor technológiával készült lakások határozzák meg.

"El kell képzelni egy olyan technológiát, amely úgymond ötvözve van a könnyűszerkezetes házak és a téglaházak között, tehát egy téglaházat kapunk könnyűszerkezetes idő alatt" - foglalta össze röviden a liapor technológia lényegét dr. Makrai Gábor, a Homes4you kereskedelmi igazgatója, majd hozzátette: a liapor tulajdonképpen egy égetett agyagkavics, ugyanúgy 1200 fokon égetik, mint a téglát, tehát nyugodtan mondhatjuk, a liapor olyan, mint egy téglaépület.

Ezeken kívül a liapor:

  • Kiváló termoregulációs tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Magas akusztikai gátló képessége van.
  • Ellenáll az időjárási viszonyoknak, hőnek, fagynak és vegyszereknek.
  •  Gyakorlatilag nem gyúlékony.
  • Környezetkímélő és egészségügyileg biztonságos.
  • 100%-ban újrahasználható.

A Homes4you által épített házak falainak másik fontos alapanyaga a siopor, amely egy rendkívüli porózus granulátum, helyettesíti a standard aggregátumokat. Illetve a falak még cementet és különböző speciális adalékanyagokat is tartalmaznak.

Hogyan áll össze egy liapor készház?

  1. A megrendelő elképzelései vagy a Homes4you tervei alapján elkészült tervdokumentációk véglegesítése után a nagytáblás (paneles) építési módnál a falelemek és födémek Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű gyárában, gyártóüzemében korszerű technológiával készülnek.
  2. Az építkezés helyszínére szállítás után a Homes4you szakemberei összeszerelik a ház falazatát.
  3. Az előre elkészített alapot lézeres mérőműszerrel szintezik és szintező lapokat helyeznek el az alapra. Erre emelik rá daruval a falelemeket. Az elemeket ferde támaszok segítségével függőlegesbe állítják. Amikor minden elem a helyére került, a csomópontokba elhelyezik a kötőanyagokat és ezt követően kiöntik a nyílásokat töltőanyaggal.
  4. A megrendelés után négy-nyolc héten belül legyártódnak a falak, egy nap alatt felállítják azokat a helyszínen, három nap utómunka és jöhet is a tető.
  5. Még kis sem száradt a generálszerződés aláírása és már akár hat héten belül jöhet a  nyílászáró is, plusz felkerül a külső szigetelés és a vakolat is, valamint a ház megkapja a végső színét is.
  6. Maximum a tizedik hét végén a ház kívülről kulcsrakész, és kezdődhetnek a belső kivitelezési munkák.

"Régen azért féltek az emberek attól, ami nem tégla, az nem jó. Most azért már közel másfél év alatt 100 házat építettünk, tehát a köztudatban ezek a liapor házak teret nyertek és egyre többen keresnek minket" - zárta dr. Makrai Gábor.

A Homes4you-nál huszonötféle előre letervezett ház között nézelődhettek, amiből kiválasztva a számotokra legtökéletesebbet, akár négy hét alatt legyártják nektek a falakat.

Jó, jó, de mennyi az annyi?

Általánosságban elmondható, hogy a liapor technológia nemcsak egyszerűbb és gyorsabb, de akár olcsóbb is a hagyományos téglaház építésnél.

"Körülbelül 450 000 forint bruttó négyzetmétere, amiért kulcsrakészre átadásra kerül 3-4-5 hónap alatt" - emelte ki Tóth Enikő.

Ami miatt olcsóbb lehet a Liapor ház a téglánál:

  • Lemezalapot készítenek sávalap helyett (amennyiben a lehetőségek adottak).
  • Ha nem készül úsztatott padló, akkor alacsonyabb falmagasság is elég (természetesen igény esetén készítünk), és az úsztatott padló árát is megspóroljuk.
  • Nincs betonkoszorú.
  • Nincs betonfödém (igény esetén készítünk).
  • Szeglemezes rácsos tartós tetőszerkezet.
  • Cserepeslemez fedés (igény esetén hagyományos cserép is megoldható).
  • Nincs belső vakolás.
  • A gépészetekhez nem kell vésni.
  • Elektromos padló vagy mennyezetfűtés napelemmel (más is lehetséges) - légcsatornázható hűtő-fűtő egységgel már napelem sem kell-
  • Egyenes falak, derékszögű sarkok.

5% áfa visszaigénylés

Itt fontos megemlíteni, hogy bevezetésre került az 5% áfa az újépítésű ingatlanok vásárlásánál és azon saját telekre történő építkezéseknél, ahol generálkivitelezőt bízunk meg az építkezés lebonyolításával.

Az 5%-os áfa 2021.01.01-től 2026.12.31-ig alkalmazható, de csak abban az esetben, ha az építési engedélyt legkésőbb 2022.12.31-ig véglegesítették, vagy az építkezést bejelentették az egyszerűsített bejelentés szabályai alapján.

    "Aki építkezik (kis cég, mulitcég, generálcég), 5%-os áfával tud építeni magánszemélyeknek is. Ez fellendítette az építési vágyat, hiába drágul az anyag, kellemesebb aláírni egy olyan szerződést, ami 5%-os áfával működik" - fűzte hozzá a Homes4you Fejér megyei régióvezetője, majd azzal folytatta: ezt az 5%-os áfát visszaigényelheti az, aki CSOK-ot vesz fel.

    Na, ha minden megvan, akkor nézzük, hogyan húznak fel Székesfehérváron egy liapor készházat egy nap alatt, majd Tóth Enikő régióvezető segítségével körbejárjuk az épületet:

    Legnépszerűbb
    Fehérvári hasznos infók
    Hasonló cikkek